Få till en kort AW

Få till en kort AW

20 februari, 2019 Av Av helenasahlqvist

Igår skyndade jag mig hem efter jobbet. Ville hinna få till ett kort träningspass innan det blev mörkt. Valde ändå att ta med lampan, för det blir mörkt snabbare än man tror just nu. Dessutom är det mörkare i skogen än om man cyklar väg.

Fick med mig Micke och vi valde att cykla på stigarna i Linnebäck. De är nästan helt fria från is och snö nu. Dessvärre var även vattenhålen, som jag cyklat på i söndags, isfria. Den blöta marken suger åt sig hjulen likt magneter, så det blir riktigt bra träning. Inte så mycket fart, men ändå bra teknikträning.

Det härligaste är att benen orkar. De har inte tappat alltför mycket styrka nu under vintern. Kan kanske ha att göra med att jag tränat spinning de senaste tre veckorna. De passen är, trots att ledaren är outbildad på området, riktigt jobbiga. De ger styrka, de ger puls och de ger uthållighet.

Vi kom inte långt igår, innan det började bli mörkt. Det är svårt att se stigen i skymningen och jag satte inte på lampan förrän efter ett bra tag. Dock hjälpte den mycket när jag väl kom på att sätta på den.

Avslutade varvet i Linnebäck och trampade hemåt. Jag åkte en runda till i vår skog. Ville se hur det såg ut efter avverkningen i början på vintern. Hittade stigen, men det kommer ta ett tag innan den blir slät efter skogsmaskinkörning. Får bli några promenader för att jämna ut marken lite. Dessutom ligger det rishögar mitt på stigen vid ett par ställen. De går säkert att passera runt, men det är lite trist.

Riktigt blött var det i skogen också. Om det beror på att det töar, eller om det beror på brist av träd, vet jag inte i nuläget.

Idag blir det vila, men imorgon ska jag försöka få till ett löppass. Då ska det bli minusgrader hela dagen, så jag hoppas vägarna blir lite hårdare. Just nu är det bara kletigt och blött.