Kanske förra årets bästa köp

Kanske förra årets bästa köp

15 februari, 2019 Av Av helenasahlqvist

Det verkar som att våren är allt närmre. Snön och isen smälter rätt snabbt ute nu. Jag längtar extremt mycket efter att få ta av de tungrullade dubbdäcken och sätta på de mer kvicka däcken på cykeln.

Förra vintern cyklade jag inte speciellt mycket. Frusna fötter är inte så kul när man är ute för att njuta av fin vintercykling. Trots att jag körde med både skoöverdrag och värmesulor, bet sig kylan rätt snabbt fast i fötterna.

I höstas köpte jag därför ett par vintercykelskor. Frågade runt lite i forum och fick massor av bra tips. Valet föll ändå på ett par relativt billiga skor från Northwave. Hade fått tips om en lite dyrare, men jag gillade inte snörningen på den.

Jag köpte modellen Husky och de visade sig vara hur bra som helst. Man drar åt dem med en dragsko, vilket är supersmidigt. De sitter skönt på foten och de håller både kyla och väta ute. Enda gångerna jag frusit om tårna har varit när jag gått mycket genom djupsnö.

Kan säga att tack vare skorna har jag kunnat njuta av riktigt härlig vintercykling. Nu önskar jag bara att det kunde finnas sommarcykelskor som också håller väta ute. Har varit extremt härligt att komma hem med torra fötter. Jag får sondera terrängen och se om det kanske kan finnas någonstans.