Sista stigcyklingen för säsongen?

Sista stigcyklingen för säsongen?

27 januari, 2019 Av Av helenasahlqvist

Just nu känns det som att vi idag körde sista passet på stig för vintern. Det är mycket snö i skogen, svårt att få fäste i den lösa snön och däcken glider åt alla håll. Det har varit minusgrader en längre tid, annars hade spåret blivit hårdare. Det behövs töväder någon dag, så att snön på stigarna trycks ihop ett tag. Nu ska det dessutom spädas på med ett lager snö till. 

Efter en sen kväll igår, med fest i cykelklubben, var vinter stycken som gav oss ut i skogen på förmiddagen idag. Det snöade lite och snön yrde från träden. Inget optimalt cykelväder, men vi gav oss ut i alla fall. Tog för en gångs skull bilen in till stan först. Körde från Nobel, mot Harenbanan och vek av mot småbåtshamnen. Stigar jag aldrig kört förut, men svåra stigar att köra i djupsnö. Inne i skogen gick det lättare. Hårdare snö och inte så tjockt.

 

Körde vidare mot Båsberget och tog ett apr stigar där innan vi vände hem. Fick medvind hem, så det gick snabbare än vi tänkt. Det fick dock räcka för idag. Har rätt sliten kropp efter många dagar med träning samt dåligt med sömn natten som var. 

Nu får det vara bra med cykling en tid, så får vi fokusera på längdskidor istället. Var i Granbergsdal igår och åkte, vilket gav massor av mersmak. Fina spår, härlig bana, men lite för dålig teknik. Så tekniken får vi jobba på resten av vintern.