Många träningsdagar julen 2018

Många träningsdagar julen 2018

9 januari, 2019 Av Av helenasahlqvist

Julledigheten 2018 kommer nog gå till historien vad gäller träningsmängd för min del. Förutsättningarna har varit hur bra som helst och jag har tränat 9 av de 12 dagarna jag var ledig. Tror dessutom jag var ute och tog promenader två av de övriga dagarna. En dag slappade jag helt.

Skrapade ihop nästan 17 timmar de dagarna, men kanske inte jättemånga mil. Det är svårt att få många mil på vintern. Dessutom var det mycket cykling med andra och på stigar. Det tar längre tid att köra en kilometer stig mot en kilometer väg. Att cykla stig är dock fler gånger roligare och det är det som är huvudsaken.

Vi har cyklat Lunedsled, Angsjöled, grusvägar och andra stigar. Det har varit slask och det har varit blankis. Det har dessutom varit fluffig nysnö. Att cykla på vintern är speciellt, men jag gillar det. Nyårsdagscyklingen blev dessutom en av vinterns bästa cykling. Att cykla med vänner är helt underbart.

Nu ser jag dock fram mot våren och ljusare kvällar. Att cykla på kvällen, när det är mörkt, är inget jag längtar efter. Jag kommer göra det, men pass i dagsljus är mycket trevligare. Om en månad kanske jag hinner få någon timma ljus när jag slutar.