Semester

Semester

21 december, 2018 Av Av helenasahlqvist

Jag har gått på semester. Tre hela långa dagar har jag tagit och ska vara ledig till efter nyår. Det är perfekt när man kan ta några enstaka dagar och få lång ledighet. Nästa år blir det ändå bättre. Då ringas jul in av klämdagar. Det är dagar när vi kan ta ut flex istället för semester. 

Eftersom jag blir 40 år nästa år har jag dessutom 31 dagar semester. Fördelen med att jobba kommunalt. Utöver det har vi möjlighet att växla in vårt semesterdagstillägg mot extra dagar. Det har jag gjort och i och med det kommer jag ha 37 dagar att ta ut under 2019. Alla dagar måste dock tas ut, vi får inte spara till kommande år. 

Nog om det. Den här ledigheten ska jag försöka spender med att röra på mig i mesta möjliga mån. Har mått riktigt bra sedan jag blev kvitt Borrelian, så jag hoppas jag fortsätter med det. Ska försöka slappna av och njuta. 

Har en cykel som behöver en rejäl service också. Dämparen behöver nya packningar och olja, drivlinan behöver bytas helt och bromsarna behöver jag få bukt med. De bara skriker, vilket de inte ska göra. Får se hur jag löser det. 

Ska i alla fall börja ledigheten med en cykelslang till Råbäck i Degerfors för att se hur skidspåren ser ut där. Så kanske det blir längdskidåkning någon dag i helgen. Skidorna preparerade jag i alla fall igår, så de är redo. 

Ha en bra fredag!