Påhälsning i vinterland

Påhälsning i vinterland

9 december, 2018 Av Av helenasahlqvist

Åkte hemifrån tidigt igår mot Norska gränsen. Vid lunch skulle Lina ha Innebandymatch i Charlottenberg. Eftersom det ligger ett stort köpcentrum där passade vi på att åka tidigare för att handla lite kläder åt barnen. 

Körde i regn första biten. Ju närmre Arvika vi kom, ju vitare blev flingorna som föll över oss. Framme vid Charlottenberg hade vi två hjulspår att köra i. Passerade Köpcentret och tog riket på Norska gränsen. Har inte varit i Norge i år, så det var sista chansen igår. Hade för övrigt enbart varit i två länder än så länge, mot förra årets åtta, så vi behövde dryga ut det lite. 


Det var karavan av norskar mellan centret och gränsen. Svängde runt på rastplatsen som är vid Informatinscentret och åkte tillbaka för att sälla oss till de julhandlande norskarna. Inne i klädbutikerna var det lugnt. Det är mat, alkohol och godsaker som lockar våra grannar mest. 

Mötte upp laget straxt innan tolv. Då parkerade vi i decimeterdjup snö. Riktigt härligt var det. Snöfallet hade lättat och det blev riktigt ljust ute. Släppte av Lina och åkte tillbaka till centret för lunch. Tog en varsin smörgås på Subway. Emils älsklingsrestaurang. 

Åkte tillbaka för att se en riktigt spännande match. De har blivit så himla bra på att spela. Mål sattes av backarna, men det blev tråkigt nog förlust ändå. Dock en riktigt jämn match där KIB hade övertaget mesta tiden. Efter 45 min spel var det dags att vända hem och två timmar i bilen väntade. Snötäcket blev mindre och mindre. När vi kom hem var nästan all snö borta. 

Bytte om lite snabbt och åkte till Strandkanten för julbord med Mickes jobb. Det var lugnt och skönt där. Inte så mycket folk, men välfyllda fat. Åt mig mätt på kallskuret kött och lax. Gottebordet gjorde ingen besviken heller. 


Åkte hem efter nio för att få barnen i säng. Ville inte att de skulle vara ensamma för länge på kvällen. De hade dock ringt in farmor och farfar som varit standby ifall de inte ville vara själva. Så de satt och spelade spel när vi kom hem. 

Idag väntar en tur till Mullhyttan. Först lite fika i Ljungstorp, sen dukar brorsan upp Tacobuffe till kvällen. Var ett tag sen vi träffades, så ska bli mysigt att se hur stor lillkusinen blivit.