Avslappnad söndagscykling

Avslappnad söndagscykling

6 november, 2018 Av Av helenasahlqvist

Lördag förmiddag bjöd på cykling från Nobel. Ett rätt stort gäng på runt 14 cyklister samlades och åkte mot Båsberget och Granbergsdal. Det är alltid lika kul att cykla med andra och dessutom blev det en ny stig på kontot för min del. Att den var väldigt rolig att cykla gjorde ju inte saken sämre. Det var en stig som gick utför och det svängde lite lagom och var lagom tekniskt underlag. Man kunde inte åka helt avslappnat, men behövde inte heller gå av och gå över några hinder. Den stigen kommer jag definitivt åka fler gånger.


Fortsatte mot Granbergsdal och svängde upp på ett stigavsnitt som kallas Tulleritopp. Stigen går helt enkelt över ett berg som heter detsamma. Ett väldigt gulligt namn på ett berg måste jag säga. Där åkte jag och Micke i våras och jag märker hur mycket bättre jag åker utför efter den här sommaren. Vet att jag hade stora problem att ta mig ner sist vi var där, men i söndags gick det bra.

Åkte en liten bit på stig till innan vi var fyra stycken som bröt oss ur gruppen och åkte hem. Vi hade bokat in grävning på eftermiddagen, så vi var tvungna att hinna hem till det.

I söndags, efter avslutad grävning på förmiddagen och lunch, drog Micke och jag ut på cykling igen. Kroppen var rätt seg efter lördagen. Måste haft ett högt tempo, för så seg som jag var i lördags eftermiddag var länge sedan jag var sist. Vi tog det i alla fall lugnt och körde mot Kilstabyn och vidare genom skogen mot Harenbanan. Det är Karlskogas enda MTB-bana.

Körde runt den 1,5 varv varav jag drog mig i backen under första varvet. Det var massor av löv och blöt lera. Helt plötsligt glider cykeln iväg i sidled. Jag, som har tyngdpunkten för långt till höger, när cykeln glider åt vänster, la mig helt sonika i det vissna gräset. Funderade en stund över hur jag hamnade där. Skönt var att jag inte slog mig det minsta. Enda minnet jag fick med mig var små kardborreliknande frökapslar. De är hemska de där bollarna. Sätter sig överallt.

Kom runt banan, men åkte inte droppet, klarade alla stigningar och kände mig rätt nöjd. Har dock inget vidare flås för att orka köra snabbt runt ett helt varv. Det får jag dock öva på i vinter, för till sommaren vill jag att det ska vara mycket bättre.


Åkte hem, men tog svängen via Mickes syster. Hon bjöd på kaffe, som vi givetvis inte tackade nej till. Ibland är det ok att ta en paus. Satt och pratade med henne en lång stund innan vi gav oss av hem. Tog Lunedsleden ut till Gottebol, men valde vägen därifrån.

Fick till två fina dagar med cykling, en väldigt bra helg med andra ord.


Samstagmorgen bot das Fahrrad von Nobel an. Eine ziemlich große Gruppe von etwa 14 Radfahrern versammelte sich in Richtung Båsberget und Granbergsdal. Es macht immer genauso Spaß, mit anderen zu radeln, und außerdem gab es einen neuen Weg in meinem Konto für meinen Teil. Die Tatsache, dass das Fahren sehr lustig war, machte die Sache nicht schlimmer. Es gab einen Weg, der weiterging und es war etwas seltsam und nur eine gute technische Basis. Sie konnten nicht völlig entspannt gehen, aber Sie mussten auch keine Hindernisse überwinden. Diese Leiter werde ich auf jeden Fall noch mal gehen.

Weiter in Richtung Granbergsdal und auf Tulleritopp. Der Weg führt einfach über einen Berg, der auch gleich genannt wird. Ein sehr süßer Name für einen Berg muss ich sagen. Dort waren ich und Micke diesen Frühling und ich merke, wie viel besser ich nach diesem Sommer gehe. Ich wusste, dass ich große Probleme hatte, mich zum letzten Mal niederzureißen, als wir dort waren, aber am Sonntag lief es gut.

Wir waren ein bisschen auf der Spur, bevor wir vier waren, die uns aus der Gruppe brachen und nach Hause gingen. Wir hatten am Nachmittag im Graben gebucht, also mussten wir nach Hause.

Am Sonntag, nach der morgendlichen Ausgrabung und dem Mittagessen, sind Micke und ich wieder Fahrrad gefahren. Die Leiche war direkt nach Samstag. Muß ein hohes Tempo gehabt haben, solange ich am Samstagnachmittag war, war es lange her, seit ich das letzte Mal war. Wir nahmen es zumindest ruhig und fuhren in Richtung Kilstabyn und weiter durch den Wald in Richtung Harenbanan. Es ist Karlskogas einzige MTB-Strecke.

Fuhr um die 1,5 Runden, die ich in der ersten Runde auf den Pisten gezogen habe. Es gab viele Blätter und nassen Lehm. Plötzlich rutscht das Fahrrad seitwärts weg. Ich, der den Schwerpunkt zu weit nach rechts hat, wenn das Fahrrad nach links rutscht, lass mich einfach im welken Gras sitzen. Eine Weile dachte ich darüber nach, wie ich dort gelandet bin. Es war schön, dass ich nicht das geringste getroffen habe. Die einzige Erinnerung, die ich dabei hatte, waren kleine Klettverschlusskapseln. Sie sind schrecklich diese Bälle. Überall sitzen

Kommen Sie um die Strecke, sind aber nicht abgefallen, haben alle Anstiege geschafft und waren recht zufrieden. Hat jedoch keine weiteren Skins, um schnell eine komplette Runde fahren zu können. Ich kann diesen Winter jedoch üben, denn im Sommer möchte ich, dass es viel besser wird.

Ging nach Hause, nahm aber Mickes Schwester. Sie bot Kaffee an, den wir offensichtlich nicht ablehnten. Manchmal ist es in Ordnung, eine Pause zu machen. Saß und sprach lange mit ihr, bevor wir von zu Hause weggingen. Hat den Luned Trail nach Gottebol genommen, aber von dort aus die Straße gewählt.

Ich habe zwei schöne Tage mit dem Radfahren verbracht, mit anderen Worten ein sehr gutes Wochenende.