Avslappnad söndagscykling

Lördag förmiddag bjöd på cykling från Nobel. Ett rätt stort gäng på runt 14 cyklister samlades och åkte mot Båsberget och Granbergsdal. Det är alltid lika kul att cykla med andra och dessutom blev det en ny stig på kontot för min del. Att den var väldigt rolig att cykla gjorde ju inte saken sämre. Det var en stig som gick utför och det svängde lite lagom och var lagom tekniskt underlag. Man kunde inte åka helt avslappnat, men behövde inte heller gå av och gå över några hinder. Den stigen kommer jag definitivt åka fler gånger.


Fortsatte mot Granbergsdal och svängde upp på ett stigavsnitt som kallas Tulleritopp. Stigen går helt enkelt över ett berg som heter detsamma. Ett väldigt gulligt namn på ett berg måste jag säga. Där åkte jag och Micke i våras och jag märker hur mycket bättre jag åker utför efter den här sommaren. Vet att jag hade stora problem att ta mig ner sist vi var där, men i söndags gick det bra.

Åkte en liten bit på stig till innan vi var fyra stycken som bröt oss ur gruppen och åkte hem. Vi hade bokat in grävning på eftermiddagen, så vi var tvungna att hinna hem till det.

I söndags, efter avslutad grävning på förmiddagen och lunch, drog Micke och jag ut på cykling igen. Kroppen var rätt seg efter lördagen. Måste haft ett högt tempo, för så seg som jag var i lördags eftermiddag var länge sedan jag var sist. Vi tog det i alla fall lugnt och körde mot Kilstabyn och vidare genom skogen mot Harenbanan. Det är Karlskogas enda MTB-bana.

Körde runt den 1,5 varv varav jag drog mig i backen under första varvet. Det var massor av löv och blöt lera. Helt plötsligt glider cykeln iväg i sidled. Jag, som har tyngdpunkten för långt till höger, när cykeln glider åt vänster, la mig helt sonika i det vissna gräset. Funderade en stund över hur jag hamnade där. Skönt var att jag inte slog mig det minsta. Enda minnet jag fick med mig var små kardborreliknande frökapslar. De är hemska de där bollarna. Sätter sig överallt.

Kom runt banan, men åkte inte droppet, klarade alla stigningar och kände mig rätt nöjd. Har dock inget vidare flås för att orka köra snabbt runt ett helt varv. Det får jag dock öva på i vinter, för till sommaren vill jag att det ska vara mycket bättre.


Åkte hem, men tog svängen via Mickes syster. Hon bjöd på kaffe, som vi givetvis inte tackade nej till. Ibland är det ok att ta en paus. Satt och pratade med henne en lång stund innan vi gav oss av hem. Tog Lunedsleden ut till Gottebol, men valde vägen därifrån.

Fick till två fina dagar med cykling, en väldigt bra helg med andra ord.