Fikacykling och seg kropp

Fikacykling och seg kropp

18 september, 2018 Av Av helenasahlqvist

Helgen rusade förbi, minst sagt. Brödbak i lördags med lite efterföljande shopping inne i stan. Handlade lite fika för på eftermiddagen tog vi med Emil på en längre cykeltur runt byn. Han har inte cyklat utanför tomten med cykelskor och SPD-pedaler än, så det var dags att han fick testa på det med. Blev 15 kilometer lugn cykling och fika på ett kalhygge i lingonriset. Så himla härligt att sitta där i solen en stund och bara njuta.


I söndags hade jag planerat fartlek. Kroppen kändes dock inge pigg, så det blev bara ett lugnt långpass istället. Anande att det hade att göra med ett kliande utslag jag fått på benet. Ruskigt likt Borreliautslag. Dock inget man behöver söka för akut, så segade mig genom passet.

Eftermiddagen bestod av bebishäng hemma hos brorsan och Anna. De håller på och bygger nytt kök och det blir verkligen supersnyggt. Snyggaste modellen på IKEA luckor i mitt tycke.

Igår ringde jag vårdcentralen och fick komma dit på förmiddagen. Läkaren konstaterade så snart han öppnade dörren till undersökningsrummet att det var Borrelia jag fått och skrev ut medicin. Penicillin kur i tio dagar, så ska det vara bra sen. Han trodde utslaget skulle försvinna inom en vecka eftersom jag kommit så tidigt. Går man med det längre blir utslag och kropp än värre och så tar det säkert längre tid för det att försvinna. Tur att man ringer direkt ibland och inte väntar på att det ska gå över.


Nu blir det vila i några dagar. Lättare träning gjorde inget, men det kan ju vara vettigt att inte ta ut sig för mycket. Har rätt mycket annat att stå i den här veckan, så då gör det inte så mycket om jag får vila lite.