När förutsättningarna ändras 

När förutsättningarna ändras 

14 september, 2018 Av Av helenasahlqvist

Hade egentligen inte tänkt cykla igår, men sen fick jag lust att kolla av lite nya stigar och vägar. Behöver öka på förrådet med lättcyklad sträckningar inför kommande onsdagsturer. Det är dessutom bra att passa på när vädret är fint och det var det igår.

Fick med mig Micke och vi cyklade under E 18 mot Stråbergsmyretorp. Där skulle jag se om det gick att ta sig på södra sidan om E18 och komma fram mitt emot campingen i Linnebäck. Hade för mig att jag sett i något flöde att någon gått den sträckan några gånger. Vi hittade en bredare stig, där gräset var klippt och buskarna på kanterna tuktade.

Vi kom fram till E18 och följde den på en gammal sträckning av vägen. I kanten såg man att det fortfarande låg asfalt kvar. Det var inga problem att komma fram och vi korsade vägen mot campingen. Där vek vi av västerut. Hade kört den sträckan i söndags, så jag visste att det skulle gå bra. I toppen av Bodalsbacken korsade vi återigen E18 och skulle ta oss genom skogen österut. Där var en relativt dålig skogsmaskinväg sist jag åkte i våras. En bit fick jag i det närmsta bära cykeln för att ta mig fram. Nu åkte vi i motsatt riktning, så jag hoppades det skulle bli lite lättare.

Till min förvåning blev stigen inte sämre. Istället hade de gjort en relativt fin skogsväg, eller början till skogsväg där stigen knappt varit skönjbar. Vid ett ställe vek en lika fin väg in över ett kalhygge. Jag visste att i andra änden av hygget kom det ner en skogsväg från att annat håll. Vi bestämde oss för att se efter om de båda vägarna var sammanlänkade. Det visade sig att de var det och det for ett lyckorus genom mig. Nu skulle jag få cykla lite nya vägar en tid framöver.


Vi vände tillbaka och fortsatte mot Nötbusken. Vid två ställen fick vi vika in i skogen och ta oss förbi vindfällen. I övrigt var vägen framkomlig. Avslutade med att cykla lite nya stigar på en mosse vi har i närheten. Där har grannen grusat upp fina slingor mellan tall och björk. Framkomligt med fyrhjuling, men helt ok även med MTB.


Nu ska det bli kul att cykla lite nya rundor en tid framöver. Kanske även förlänga redan bra slingor med en extra sväng på de nya skogsvägarna.