Hjulsjö MTB röd 9

Hjulsjö MTB röd 9

19 augusti, 2018 Av Av helenasahlqvist

Igår åkte vi till Hjulsjö efte lunch. Har hört så mycket bra om deras MTB-leder. Bättre än Rörbäcksnäs, säger många. Finaste lederna i Bergslagencycling säger vissa. Det bästa är egentligen att åka dit och ta reda på själv hur bra de är. Nu är vi inga ledcyklister av rang. Har egentligen inte cyklat mycket led över huvud taget. Inte renodlade MTB-leder i alla fall. 

Det var jag, Micke och Emil som åkte iväg. Hade packat fika, så vi skulle kunna ta ett stopp eller två ute i skogen. Hade sett ut en led som heter Mullåsen och är markerad med 1 innan vi åkte. Vi ändrade oss dock när vi var framme. Valde led 9 istället, ska var finaste leden i Hjulsjö enligt en tjej jag cyklat med några gånger. 


Vi blev inte besvikna vill jag lova. Stigen slingrade genom både gammal och ny skog. Vi tog oss upp på åsar och fick fina körningar utför. Trots att leden är markerad som röd, var det inga problem för Emil att cykla. Underlaget var jämt och fint. Visst fick han gå uppför ett par backar, men de är inte långa i Hjulsjö. Vi tog enbart runt 140 höjdmeter på 11 km. 


På Mullåsen, vid ett gammalt gravröse, satte vi oss och åt nygräddade bullar. Där låg troligtvis en besegrad Dansk kung och vilade. Vi kände inte av några väsen i skogen, så han sov säkert fridfullt. Vi cyklade vidare och avslutade med några varv i teknikbanan. 


Nästa tripp till Hjulsjö får bli i vuxet sällskap. Emil klagade inte på hela vägen, men tempot var inte jättehögt. Får bli en heldag så vi hinner åka flera leder.