Etapp 7 och 8, Hörby – Vetlanda – Linnebäck

Etapp 7 och 8, Hörby – Vetlanda – Linnebäck

24 juli, 2018 Av Av helenasahlqvist

Vi har varit hemma några dagar. Har mest latat oss och inte fått mycket gjort. Förutom lite cykling då. I onsdags skulle vi åka till Orrefors. Vi har sett en camping många gånger när vi passerat och tänkt att den skulle man bo på någon gång. Den ligger vid en sjö, straxt utanför Orrefors.

Det var riktigt varmt och fint väder i onsdags, så när vi kom dit, var campingen full. Många som vill bo mitt i Glasriket på semestern kanske. Vi åkte vidare mot Vetlanda, där vi stannat en gång förut. De hade plats för oss. Campingen var i princip full. Den hade blivit riktigt populär enligt campingvärden. Vi parkerade och gick till badstranden. Vattnet var riktigt varmt och skönt, men även i Vetlanda såg det ut att vara partiklar i vattnet som är mindre bra.


Vi stannade två nätter, så på torsdagsförmiddagen tog Micke och jag cyklarna för att köra lite stig. Jag hade hittat ett segment på Strava, som man eventuellt kunde hitta sig fram på. Det visade sig vara en väl markerad slinga. Var bara att förlora orange skyltning. En riktigt rolig slinga med rötter, backar och snabb körväg. Slingan var egentligen längre än den biten vi cyklade, men värmen gjorde att det räckte med det segment jag hittat.


Det blev mer bad och lite inhandling av mat. Vi köpte jordgubbar, som vi satte oss och åt i husvagnens skugga. Det var skönt att ha en lat dag på campingen. Kändes som vi åkt mycket bil den här resan, trots att det inte ens blev hälften av förra året. Kan bero på att vi åkt kortare etapper, en dag åkte vi bara åtta mil.

I fredags packade vi ihop och åkte hem. Tog några stopp på vägen för fika och lunch. Landade hemma tidig eftermiddag. Möttes av en skog av aspar i trädgården. Var de träd vi tog ner i vintras som skjutit skott. Aspar gör det och eftersom gräsklipparen varit avstängd, hade de växt sig ganska höga.


Nu ska vi snart fira en tonåring, sen ska vi packa om och bege oss norrut. Vi får se vart vi hamnar, men målet är Idre fjäll och lite rolig cykling. Det är vägen dit vi inte vet så mycket om än så länge.