Lugn och skön helg

Lugn och skön helg

9 juli, 2018 Av Av helenasahlqvist

Lördagen bjöd inte på några rekord i varmt väder direkt. Just nu är man lite bortskämd med att det är varmt ute. Det regnade lite på morgonen, men inte tillräckligt för att växterna ska bli nöjda. Våra björkar börjar bli gula och gräset, som nästan alltid är grönt, har torkat och är brunt.

Jag fick för mig att det skulle passa bra att cykla, så redan halv nio var jag ute i duggregnet. Det upphörde redan efter ett par kilometer. Skönt att cykla och frysa för en gångs skull. Åkte bara en kort sväng med hög fart. Tog Rune Rullevägen uppför för en gångs skull. Det är en brant väg uppför ett berg vid Wiviken som jag alltid åkt utför. Det var inte så jobbigt som jag föreställt mig att åka åt andra hållet. Konstaterade när jag kom hem att det inte gått så snabbt ändå. Har svårt att få upp farten ordentligt, vet inte hur jag ska göra för att få den att öka.

Var hos mor och far på eftermiddagen, åt räkmacka och gosade med brorsonen. Han växer så det knakar. Vi satt ute i skuggan och njöt. Solen hade kommit fram och det var sådär lagom varmt i skuggan.


Igår passade jag på att ta en längre tur på cykeln. Min vanliga Vismen – Grytenrunda blev det, men med en avstickare mot Sörhöjden från Gryten. Dåligt skyltat var det och när jag kom fram till en väg, och inte såg någon mer skylt, åkte jag hem istället. Fick ändå åka lite trixig stig och det är alltid kul. Hamnade på en bra tid, trots stig och att jag tog det rätt lugnt.


Lina tillbringade dagen på en båt i Ullvättern och var rätt trött när hon kom hem. Emil hade badat här hemma flera gånger under dagen samt cyklat en hel del, så de var rätt trötta på kvällen. Både Micke och jag packade och idag drar vi söderut. Så får vi se om det finns plats för oss på campingen i Kinna, annars åker vi vidare dit det finns plats. Ska bli spännande att se vart vi hamnar i år.