Midsommar 2018

Midsommar 2018

24 juni, 2018 Av Av helenasahlqvist

Så var midsommarhelgen över för det här året också. I vanlig ordning åkte vi till Rådastrandscamping ca en mil väster om Hagfors. I torsdags, när vi kom hit, regnade det och det skulle bli regn hela dagen. Vi hade tagit med oss det stora förtältet, så det gick ingen nöd på oss. På kvällen blev det mer skurbetonat väder och vi kunde vara ute korta stunder.


Tanken var egentligen att jag skulle cykla hit. Har tänkt i flera år att jag ska göra det. Det blir dock varje år så jag inte kan göra det. I torsdags var det på tok för dåligt väder för att det ska vara roligt att cykla dryga tio mil. Dessutom har jag en förkylning som lurar i kroppen och inte riktigt vill bryta ut.

Midsommarafton började med lite skurar, men sen blev det bättre. Temperaturen höll sig dock på riktigt kyliga grader, så vi fick sitta inne i tältet och äta. På eftermiddagen tog jag, mamma och Emil en kort tur på cykel. Det är riktigt fint att cykla i Rådaskogen. Släta, slingrande stigar.


Midsommardagen tänkte jag att förkylningen nog skulle vara borta. Micke och jag tog en längre tur mot Lysvik. Han ville titta på en badplats där det ska gå att stå med husbil. Det blev asfaltscykling dit, men det var ändå ingen lätt cykling. Istället för att runda sjön vi kom till, åkte vi tillbaka en bit och tog en annna väg tillbaka mot Råda.


Satt ute i solen hela eftermiddagen och bara tog det lugnt. Är rätt skönt det också. Barnen badade på kvällen, i en iskall Rådasjö och vi kunde sitta ute på kvällen och äta grillat med gratäng. Så det har varit en rätt lugn och skön helg. Nu ser vi fram mot att värmen ska komma tillbaka och att semestern börjar om två veckor.