Åsjöleden och Mandels nybörjargrupp

Åsjöleden och Mandels nybörjargrupp

15 juni, 2018 Av Av helenasahlqvist

I helgen blev det äventyrscykling för Micke och mig. Jag hade en idé om att cykla till Lunedet och därifrån cykla Åsjöleden till Alkvetterns gård. Jag har cyklat där förut, men det var innan leden restaurerades. Förra sommaren gjordes leden iordning och jag tänkte att det kunde vara kul att cykla där igen och se om skickat var bättre.

Vi gav oss iväg på förmiddagen eftersom det var relativt varmt. Tog det rätt lugnt till Lunedet och vek av mot Alkvettern. Redan i början såg man att leden var röjd och uppmärkt. Den går genom skog första biten och förbi några sommarstugor innan man kommer fram till sjön Alkvettern. Där stannade vi för att pausa med vatten och foto. Hade gärna haft med något att äta, men det får bli en annan gång.


Fortsatte mot Storfors och korsade länsvägen. Nu skulle det bli cykling på ny stig. Det som mötte oss var en bitvis väldigt fin och lättcyklad stig. Bitvis lite utmanande både uppför och utför. I en nedförsbacke gick jag, men den som är lite mer van hade säkert gillat den. Mitt i backen fanns nämligen ett naturligt dropp.


Väl framme vid Alkvetterns gård åkte vi från leden och tog asfaltsvägen via Kexundet hem. Skrapade ihop lite mil och dryga två timmar.

 

I onsdags var det åter dags att hänga på Mandelgruppen. Jag hade känningar i halsen, så jag planerade att följa med nybörjarna. Tänkte att det skulle vara lagom för mig att ligga längst bak i klungan. Tycker ju att det är socialt och kul att följa med på onsdagarna. Däremot behövde jag inte det höga, uttömmande tempot som den snabba gruppen cyklar.

Elisabeth tog täten i nybörjargruppen och jag fick åka många nya och roliga stigar. Två nybörjare hade hittat dit, så det var ingen stor samling som slussades runt Karlskoga. Det blev lågt tempo största delen av turen som gick från Storängen mot Bullerdalen. Vi avslutade med transport tillbaka mot stan där vi åkte åt skilda håll.


Eftersom både jag och Elisabeth bor utanför stan åt väster, beslutade vi oss för att köra första delen på Lunedsleden hem. Nu ökade tempot markant och vi fick fin och rolig cykling som avslutning. Nästa gång blir det snabb grupp för mig igen. Jag skulle bara vilja vara lite snabbare först. Tycker jag kommer efter för ofta och det känns inte så kul. Det är ju dock nyttigt att utmanas. Det är ju det som gör att man utvecklas.