I varmaste laget

I varmaste laget

4 juni, 2018 Av Av helenasahlqvist

Söndag igår och jag hade planerat lite cykling, lång cykling. Försökte dra ihop ett gäng tjejer att cykla med. Kajsa tackade ja och vi möttes upp i Dalåsen, en mil från mig. Jag hade planerat en runda på runt tre timmar, med lite upptäcktsfärd och en del stig. Hade ingen aning om det gick att cykla, men enligt Strava Heatmap och även ett par Strava segment, hade fler åkt där tidigare.

Vi beslutade dock att korta av rundan en timma, så det blev inget stigstrul. Det var helt enkelt för varmt för att böka runt i skogen och ev komma vilse. Körde mot Kristinehamn och vek av vänster i Vassgårda. Från Sättra körde vi på fina skogsvägar ända till Wiviken. Jag har åkt där förut och älskar den vägen. Lagom mycket upp och ner, sen avslutar man med en lång nedförsbacke på slutet som någon döpt till Rune Rulleväg. Har inte letat upp vad det namnet kommer från än.

Väl på asfalt igen åkte vi åt varsitt håll. Jag rullade i maklig fart hemåt. Tempot hade varit rätt högt så det var skönt att bara rulla ur benen.

Eftermiddagen tillbringade vi i Labbsand. Barnen badade och vi fick lite fika hos svärföräldrarna. Dagarna har varit varma en längre tid nu, men det kommer lite kyligare luft snart. Ska bli skönt, för jag är ingen stor beundrare av värma direkt. Lagom är alltid bäst.