Söndagscykling på Lunedsleden

Söndagscykling på Lunedsleden

31 maj, 2018 Av Av helenasahlqvist

I söndags skulle Micke och jag ut på en lite längre cykeltur. Jag ville försöka cykla hela Lunedsleden, så vi åkte in till stan där leden börjar.

Första delen är rätt fin och det gick att cykla långt utan att vi behövde gå. Den biten cyklade vi i motsatt riktning för en tid sedan. Det håll vi körde nu var lite lättare, då stigningen inte blev lika brant.


Nästa sträcka var det värre med. Nästintill lodräta berghällar skulle passeras, vilket gjorde att vi fick dra med oss cyklarna. Nedförsbacken som följde på det var rätt svår också. Micke kom ner, men jag fick gå en liten bit. Kom fel på ett ställe och då är det svårt att hitta rytmen igen.


Nästa etapp bestod av mängder med sten, så öven om det inte lutade så mycket till en början, var terrängen riktigt svår att cykla i. Vi kom fram till den östra foten av Falbergshöjden och därifrån är det riktigt brant uppför. Väl uppe är det fin cykling nästan hela vägen till Lunedet. Lärdom av det är att man helt enkelt får åka väg runt de svåra partierna.


Vi hade fruktansvärt bra väder och solen stekte. Tänkte köpa glass i Lunedet, om de tog emot Swish. Det gjorde de dessvärre inte, så vi fick åka hem utan glass.

Det blev, trots massor av klättring, en fin tur. Nu har jag cykeln inlämnad för service och byte av lite växeldelar. Förhoppningsvis får jag den innan helgen för nu är jag sugen på att upptäcka nya cykelvägar.