Långcykling bland annat

20 maj, 2018 Av Av helenasahlqvist

Åkte från Gränna redan förra lördagen. Det var så dimmigt och kallt så vi valde att packa ihop efter lunch och styra hemåt istället. Bara vi kom bort från sjön sken solen och temperaturen kom upp runt tjugo grader. Fick en fin kväll med grillat på altanen hemma istället. 

På söndagen blev jag medbjuden på gruppcykling. Drog med mig Micke och vi tillbringade över tre timmar i skogen på cyklarna. Vi blev fyra tjejer och två killar som cyklade väg och stig. Ett riktigt härligt gäng. 

Emil hade cykelträning i Lunedet på måndagen. Micke åkte med honom, men jag följde med och letade lite stig i området. Hittade tyvärr inget vettigt. Det som skulle varit hur bra som helst var sönderkört av skogsmaskiner. Så synd när de inte återställer efter sig vilket de måste. 


Tisdagen blev det ingen cykling alls, men i onsdags körde jag ”min” bana i skogen bakom huset. Körde den åt ett annat håll och det blev mycket bättre cykling. Ibland är inte det första tänkbara alternativet det bästa. Det gäller att vara kreativ och tänka lite nytt. Hittade även en ny körväg som jag funderat ett tag på vart den leder. Den kommer bli bra när det kommer till teknikträning. 


I torsdags körde Micke och jag en afterwork. Ville leta lite stig på några ställen, där det eventuellt skulle gå att ta sig fram. Det gick på ett ställe av fyra, så avkastningen blev rätt dålig. Vi fick ett par härliga timmar på cykeln i alla fall, samt en del bra åkning med. 


Fredag tog jag det lite lugnare. Åkte bara upp till Linneböcksskogen för att se om det gick att rota fram stigen jag körde i höstas som skogsavvaerkarna förstört. Fick fram en bit av den, men inte alls så mycket som jag skulle vilja. Den är nog förstörd för all framtid känns det som. Får helt enkelt tänka ut en ny sträckning på rundan där. Behöver även komma förbi ett ställe där det oftast står vatten. Halva cykeln sjunker ner i lera, så det är inte alls lämpligt att cykla där. 

Igår blev det långpass på eftermiddagen. Åkte MTB till Mullhyttan med omväg, så det landade snudd på 6 mil. Irriterande när klockan visar 59,5 km när jag är framme. Det tog mig 2 Tim och 26 min effektiv cykeltid att ta mig dit. 2 Tim och 48 min inkl alla stopp jag gjorde. Fick läsa karta hur många gånger som helst för jag inte visste hur jag skulle köra. Åkte via Degerfors, Klippan, Källaråsen utanför Åtorp, Hasselfors och så till Ljungstorp vid Mullhyttan. 


På kvällen var jag helt slut i benen. Försökte hålla så högt tempo som möjligt, så det blev snudd på tävlingsfart. Behöver dock få upp tempot än högre. Med den hastigheten tangerar jag första årets tid på 4:25.00. Jag vill åka snabbare i år. Helst skulle jag vilja komma under 4 timmar. Får bli mer träning i grupp så jag pressar upp farten lite mer. 

Idag får det bli lite teknikträning i skogen. Har ju kört rätt mycket den här veckan, så det blir bra med lite lugnare träning. Sen blir det två vilodagar, vilket jag behöver. Imorgon ska vi sätta upp banor och på tisdag är det tävling i Värmlandsserien. Jag ska vara funktionär. Hade tänkt köra serien i år, men det skulle gå bort så många gånger på grund av lite andra saker vi behöver göra, så skippar det. Får bli nästa år stället. Då kanske jag tränat upp tekniken lite mer. 

Ha en fin söndag!