På besök i Gränna

11 maj, 2018 Av Av helenasahlqvist

Fick frågan för några dagar sedan om vi ville med till Falköping över långhelgen. Det ville vi gärna, men när vi ringde och skulle preliminärboka en plats var campingen full. Vi kikade runt lite på alternativ och Gränna verkade få bra väder. Dessutom finns ju polkagrisar, en fin ö och så ska det finnas fin stigcykling här också. 

Tuffade ner igår och stannade vid Omberg för att äta lunch. Åt lite kallskuret i husvagnen på parkeringen och gick sedan de 500 meterna upp på Hjässan. En gammal fornborg på Ombergs topp. Utsikten är magnifik och man ser riktigt långt. 


Kom fram till campingen i Gränna en stund efter lunch, parkerade och slappnade av. Gick och åt glass i hamnen, barnen lekte och framåt kvällen blev det även ett dopp i sjön. Det var andra badet för barnen i år. När jag var på cykling i onsdags tog Micke med dem till Labbsand för årets första bad.

När de kommit tillbaka klädde jag om och tog en lugn cykeltur söderut från Gränna. Hade sett att det skulle vara fint utmed Röttleån i mina sociala flöden. En tjej jag följer som cyklar som inte bor så långt härifrån. 


Cyklade genom en riktig Svensk idyll. En slingrande väg kantade av röda små hus och blommande körsbärsträd. På parkeringen vid Röttle By stod några husbilar och inväntade natten och i hagen bredvid parkeringen betade några tackor med sina ungar. 


Jag stannade vid ån för fotografering och försökte hitta en stig mot sjön. Lyckades inte så himla bra utan vände hem igen. Ibland måste man komma bort en bit från genomfarter och motorvägar, så hittar man det riktiga Sverige. Vårt vackra land med en natur som är för alla. 


Idag ska det regna och åska här. Skulle börjat i eftermiddag, men redan nu dundrar åskan och regnet öser ner. Hoppas det bara blir några skurar för idag vill cykla på Grännaberget.