Grusväg med dubbfritt igen

6 april, 2018 Av Av helenasahlqvist

Velade in i det sista, men till slut bestämde jag mig för att cykla en kort sväng efter jobbet. Hade varit så trött under dagen att jag behövde lite energi.

Valde att cykla runt Västersjön. En lagom tur innan middag så här i början på säsongen. Halva sträckan är asfalt och andra halvan grusväg. Tänkte att grusvägen borde vara isfri nu.

Cyklingen gick riktigt lätt. Varierade tempot lite, men benen kändes riktigt starka. Förra helgens distanspass och intervallpass har nog gjort susen. Hade väntat mig sugande grusväg den bit det var grusväg, men det var bara en kilometer, mellan Lilla Strömtorp och Gräsholmen, som var lite mjuk. Resten av grusvägen var hård och fin. Dock väldigt mycket vattenpölar, så både jag och cykeln blev riktigt smutsiga. En skitig cyklist är en lycklig cyklist, i alla fall när det kommer till MTB, så det var helt ok. Fick bli en rejäl tvätt när jag kom hem bara.


Vägen var i princip isfri, så det var riktigt kul att cykla. Nu ser jag fram emot att det ska bli isfritt i skogen också, men först en dump med blötsnö.