Långfredagsintervaller

31 mars, 2018 Av Av helenasahlqvist

Igår körde jag intervaller. Den lilla landsvägen mot Bjurtjärn är perfekt för det. Speciellt nu när andra vägar är hala med is. Bjurtjärnsvägen är nästan helt isfri så där går det fint att cykla utan dubb. 

Anledningen att jag ville cykla där är att det är backe upp och backe ned i flera kilometer. Det blir naturliga intervaller. Jobba hårt upp och vila ned. Det är tre rejäla backar som suger alla krafter ur en. Jag brukar alltid ta det lugnt uppför, eftersom de blir i början på mina pass. Igår fick jag dock tänka om och försöka hålla samma fart hela vägen. Det gick hyfsat bra de två första backarna. Sen var mina krafter borta. Det är då man inser hur lite kondition man har. 


Vände efter tredje backen, där är det slut på branta och långa backar. Tog sats och försökte så gott jag kunde gasa på uppför de tre backarna på hemvägen. Det var riktigt slitigt och jag var helt slut i kroppen när jag kom hem. Snittade med ett tempo på runt 20km/h, så en värdemätare för ett senare pass. Vet inte vad det går att få upp det till, men ska bli kul att se. 

Efter lunch åkte vi till Mullhyttan, för att äta lite sen lunch. Trevligt att umgås en stund, äta lite gott och bara slappa lite. När vi kom hem passade barnen på att cykla lite och sen tog jag och Micke en promenad runt byn. Avslutade dagen med en komedifilm som Emil tyckte var jättekul. Den hette Familj på väg och handlade om en familj som åkte husbil i USA. 


Idag är Micke och Emil i Jönköping för att se på bilutställning. Jag ska baka bröd och i eftermiddag ska jag ta ett långpass på cykel. Har inte bestämt vart jag ska cykla än, men jag vill få ihop lite lätta mil. Inga intervaller idag alltså.

Ha en härlig Påsk!