En runda runt staden

25 mars, 2018 Av Av helenasahlqvist

Eftersom jag valde att byta till sommardäck på cykeln i fredags ville jag ju inte ut och halka på isiga skogsvägar igår. Jag valde istället att cykla in till stan och runda stora delar av den. Eftersom cykelbanorna har varit hyfsat bra plogade och sandade var det inga större problem att cykla. Enda isiga sträckan var mellan Gottebol och Botorp. Att cykla där med dubbfria däck var inga problem. 

Jag hade rätt mycket luft i däcken. Runt två kilo och så mycket brukar jag inte ha. Kanske brukar ligga på 1,5 eftersom jag åker rätt mycket skogsväg och stig. Då är det inte optimalt att studsa runt med fotbollshårda däck. Igår rullade de dock på bra på de släta cykelvägarna. Blir lite annat att cykla på asfalt, men som första längre tur var det helt ok. Vädret bjöd dock inte in till någon större njutning. Det var mulet, dimmigt och någon gång lite regnigt. Blåsten var rätt frisk även den. Valde att svänga söderut mot Stråningstorp och över mot Aggerud. Åkte gator jag inte åkt tidigare och körde ner mot sjön och hembygdsgården. 


Följde sjön ända ner mot Backa och Sandorpet. Där vände jag norrut mot Bråten och tänkte leta upp stigarna vid Båsberget. Jag hittade stigarna som leder från Passvägen, men inga skyltar visade att det går motionsspår i skogen bakom villorna. De är dock bra skyltade när man väl är på dem. Anledningen till den bristfälliga informationen är att det är en privatperson som håller spåren i trim. I vår ska jag utforska dem lite mer. Cyklade en del av en slinga med Annika och Therese förra april, men då åkte vi åt ”fel” håll och såg inte skyltningen. Var i alla fall ett väldigt fint område att cykla i. 

Följde Norrleden tillbaka västerut och åkte i villakvarter sista biten innan jag åter tog cykelvägen mot Gottebol och hem. Fick mig en riktigt genomkörare, men också ett kvitto på att konditionen och benstyrkan är kvar. Efter tre mil som tog runt 1 timma och 40 minuter hade jag kunnat cykla en bra stund till. I alla fall på samma underlag. Kanske kan jag vara i form till Dalsland XC ändå. 

Idag ska det bli sol och varmt. Planerar för en längre tur i eftermiddag. Vart vet jag inte riktigt, vi får helt enkelt se vad jag har lust med då.