Dags för återhämtning

25 mars, 2018 Av Av helenasahlqvist

Veckans träning är gjord. När jag summerade visade det sig att jag skrapat ihop rätt mycket tid. Hela fem timmar och en kvart landade det på. 45 minuter från målet som jag har att träna ca 6 timmar i veckan. Var tvungen att kolla hur mycket jag hade hamnat på i år. Det hamnade på knappt 30 timmar. Får ändå vara rätt nöjd med den träningsdosen. Har ju pluggat och varit småförkyld i omgångar. Nu när den vanliga cykelsäsongens dragit igång kommer det bli lättare att samla tid. 

Dagens tur blev härligare än igår. Åkte mot Kväggen och vidare till Vilången. Solen strålade men vinden var rätt hård bitvis. Fick dock några härliga kilometer medvind när jag vänt vid Vilången. Det var inte på många ställen som isen var kvar på vägen så det var bara att ösa på. Tanken var egentligen att ta det rätt lugnt. Jag har väldigt svårt för att ta det lugnt, så efter en mil vände Micke och åkte hem igen. Han har inte tränat lika mycket som mig i år och ville inte pressa sig helt slut direkt. 


Det är inte direkt kul att ligga och åka asfaltsväg, men det går snabbt och man behöver inte tänka så mycket. Just nu tinar snön riktigt snabbt, så snart blir det nog stigcykling igen. Ska bara lida igenom ett par kalla dagar veckan som kommer. Sen väntar en härligt lång påskhelg. Det bästa med våren är nog alla lediga dagar. 

Nu ska jag ge mig själv lite välbehövd vila. Får bli några träningsfria dagar.