Veckan som gått

1 mars, 2018 Av Av helenasahlqvist

Det är fruktansvärt kallt ute. I alla fall för att vara här hos oss, sista februari. Den här tiden på året ska snön smälta för fullt och våren vara på väg. Just nu ser det inte ut som att våren kommer nå oss förrän i april. Såg en dokumentär i helgen som heter ”Befor the flood”. Den handlade om klimatet och att det inte blir varmt överallt på jorden om medeltemperaturen höjs. Utan att Europa kommer få kallare klimat. Är det den kylan som är här nu? Man kan ju börja undra, men så drastiskt är det nog inte än.

Nåja, det var en parentes. Det har i alla fall varit vinter på riktigt i år. Det snöar lite då och då och det är fina skidspår här i närheten. Så mycket skidor som jag åkt i år har jag inte åkt sedan jag var ung. Förra veckan kom jag iväg tre gånger. Två till Degerfors och en gång till Djerfstugan. Gillar fortfarande spåren i Degerfors, Råbäck, bäst.

Har passat på att plugga och har varit i Karlstad två gånger för föreläsningar. Saker börjar falla på plats och jag ser med hoppfullhet fram emot tentan om två veckor. Kan nog ha en chans att klara den. Just nu har jag ett uppehåll i träningen. Känner mig inte motiverad att åka skidor i 16 minusgrader. Inneträningen får också vänta den här veckan. Prioriterar lite annat istället. Bland annat att Emil fyller på söndag och vi ska ha kalas på lördag.

Nästa vecka får jag ta nya tag och hoppas på att kylan mattats av något. Nu börjar jag längta efter isfria vägar, odubbade däck och slingrande stigar.