Regn och snö

31 januari, 2018 Av Av helenasahlqvist

Just nu kan vädret inte riktigt bestämma sig för om det ska vara vinter eller någon annan årstid. Det snöar och regnar om vartannat. Den snö som kommer blir inget tjockt lager heller. Det ser knappt ut som att vi får åka mycket mer skidor den här vintern. Tur det finns annat att pyssla med.

I helgen tog Micke och jag en promenad istället. Jag ville se om de gallrat något mer i skogen bakom vårt hus. Dessutom behövde jag röra lite på mig också. Eftersom jag inte ville ta ut mig jättemycket passade en promenad bra.

Vi gick till Kyrkvägen, korsade den och gav oss uppför Falbergshöjden. Det är där de gallrat skogen en bit. Har blivit riktigt luftigt och fint mellan träden. Hade kanske hoppats på att de skulle gallra lite mer, men det såg ut som att de kört bort maskinerna och allt timmer.


Det var rätt jobbigt att gå upp på höjden. Det snötäcket som var gjorde det lite trögare att gå. Dessutom hade vi ordentliga stövlar på oss, även det gör det lite tyngre. Vet inte riktigt vart konditionen tagit vägen. Fint och tyst var det i alla fall. Skönt att komma ut i skogen och inte se så mycket folk.

På kvällen avslutade jag med en kortare tid på motionscykeln. Det kändes i benen att vi gått en bit på förmiddagen i tung snö. Dessutom får jag så himla ont i baken av sadeln på cykeln. Har bytt, men det hjälpte inte mycket. Får se om den blir van vid den med tiden. Bytte sadel på MTBn och sedan dess har jag inga problem med den. Satte sadeln som satt på MTBn från början på motionscykeln. Tänkte att det duger för någon timmas trampande, men det verkar inte så. Att en sadel kan göra så stor skillnad.

Igår var vi och hämtade en ny soffa i Kristinehamn. Beställde en på annandagen och den kom i måndags. Var verkligen på tiden att skaffa ny. Den vi haft köpte jag på våren 1999. Det är ett tag sedan, men vi har inte vetat riktigt vad vi ville ha. Eftersom den nu hade börjat spricka i sömmarna var det dags att byta ut den.


Blev en stor soffa, så hela familjen kan mysa ner sig ordentligt. Nu hoppas jag att den håller till runt 2037. Frågan är om det tillverkas saker med sådan kvalitet längre?