Mål 2018

4 januari, 2018 Av Av helenasahlqvist

Börjar sakteliga forma lite mål inför 2018. Vad vill jag? Vad har jag för förutsättningar? Är det något jag behöver? Det är mycket att ta ställning till inför kommande år. Det stora målet träningsmässigt är ju Cykelvasan i augusti. Jag kör den mest för att jag tycker det är kul. Hade målet förra året att åka under fyra timmar. med för lite träning i bagaget nådde jag inte målet på långa vägar. Nådde inte ens föregående års tid, men det gjorde ingenting. Det fick helt enkelt vara som det blev. Att finna ro i de tankebanorna är faktiskt ganska skönt. Att finna sig i att ”det får vara som det är”. Tror det är ganska viktigt att inte bara rusa fram och tänka alltför mycket framåt.

Ett mål får alltså bli att ”vara mer här och nu”, njuta av nuet på ett bättre sätt. Ta fler långpromenader och njuta av varje årstid. Stanna längre på varje plats när vi reser och inte åka så långt. Vi brukar stanna ofta, men vi kanske ska bli bättre på att se oss omkring på dessa platser.

Äta bättre är något jag behöver bli bra på. Äta nyttigt för mig. Nyttigt för mig är inte samma sak som nyttigt för genomsnittet av befolkningen. Nyttigt för mig är näringstät och energigivande mat. Massor av kolhydrater och en del fett. Senste året har jag ätit på tok för lite energi i förhållande till vad jag förbrukar, trots att jag äter en hel del godis. Tomma kolhydrater brukar det kallas, men viktiga för de som tränar och behöver ha massor av kolhydrater.

Ett eller två långlopp på MTB skulle jag vilja hinna med också. Kanske blir första loppet redan i slutet av April när Dalsland XC går av stapeln. Skulle kört det förra året, men energidepåerna blinkade rött, så jag fick ställa in. Kanske kör jag Solstadloppet XC igen. Är ju alltid kul att återkomma till ett lopp för att se hur man bemästrar det nästa gång.

Någonting jag även vill göra det kommande året är att köra Värmlandsserien i MTB och cykla med Karlskogacyklisterna någon dag i veckan. Hade velat vara med på onsdagarna året som varit, men det blev aldrig av.

Studiemässigt är mitt stora mål det här året att klara Marknadsföringen. Jag vill lägga den kursen bakom mig en gång för alla. Marknadsföring är något jag inte tycker är så himla roligt, därför är det svårt att hitta motivation till att studera. Jag har ansökt om att vara studieledig några dagar under våren så jag kan åka på föreläsningarna.

Jag vill leva mer hållbart i år. Med hållbart menar jag allt från ett miljömässigt hållbart sätt att leva till att leva hållbart för mig. Med hållbart för mig menar jag att leva på ett sådant sätt att jag får så mycket energi som möjligt. Balans mellan jobb och fritid. Balans mellan hemarbete och fritidsaktiviteter. Göra mer saker för att jag vill och inte för att jag måste. Rensa ut gamla saker som inte används och inte tillföra nya saker som blir oanvända.

Något jag ska ta till mig mer av är Lilla stegets kraft. Ett synsätt där, istället för att se någonting stort, se allting i små steg, göra saker i små steg. Om jag gör något litet varje dag, så kommer det ackumulerat bli någonting stort. Dessutom blir inte stora uppgifter lika överhängande om de delas upp i mindre.

Det är lite hur jag tänker mig kommande år. Jag kommer troligtvis fylla det med massor av mer saker.