Lamppremiär

30 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

I förrgår kväll testade vi våra nya lampor. När Micke kom från jobbet bytte vi om och gav oss ut på en liten testrunda. Jag hade fortfarande dubbdäcken på så jag ville cykla lite i skogen. Köpte en stark lampa förra året på E-bay, så den satte jag på styret. Den nya lampan var monterad på hjälmen. Det är en märklig känsla att cykla stig i skogen med enbart cykellampa. Svårtvattvse terrängen på samma vis som på dagen. Skenet var det dock inget fel på, man ser det man behöver. Tror det underlättade lite att ha två starka lampor varav en följer cykeln och den andra blicken. Även om jag ser åt sidan, har jag ljus framåt. 

Cyklade en bit på Kyrkvägen innan vi vände tillbaka och åkte hem. Blev bara tjugo minute, men det var tunga minuter. Det har regnat massor och skogen är riktigt blöt och sugande. Att åka med tunga vinterdäck gör det inte lättare. Hade däremot bättre fäste med de grovmönstrade däcken. 


Härligt att kunna cykla även när det är mörkt ute.