I tomteskogen med tomtemor

28 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

I går åkte barnen med min bror och hans bonusson till Leko och Buslandet i Örebro. Lina hade egentligen inte tänkt följa med, utan planen var att hon och jag skulle shoppa i Marieberg utanför Örebro. När jag mötte upp brorsan i Lanna hade Lina ångrat sig, så jag fick åka själv till köpcentret. En julklapp skulle bytas, men annars hade jag ingen större anledning att vara där. Passade ändå på att gå in på XXL för att handla lite för mina julklappspengar. Blev varsin cykellampor till mig och Micke. 

Jag åkte till Mullhyttan istället och hängde med mor och far. Händer ju inte så ofta att jag är där helt själv och det var riktigt trevligt. Käkade lite lunch och sen fick jag med mig mamma till skogen. Hade bara tänkt gå fram och tillbaka till skogen, men det blev en tur en bit in i den också. Hade dock inte rätt sorts skor, så det blev ingen lång bit in i skogen. Kikade lite på tomtar och vart det eventuellt går att cykla någon gång. En timma var vi i alla fall ute och sen kom barnen farandes. De hade haft en jättekul förmiddag och var nog riktigt trötta. Tror Emil tycker det är kul att han inte är ensam pojk längre. 


Åkte hem och slappade resten av dagen. Micke jobbade sent, men när han kom hem gick vi ut för att testa lampan jag köpt. Den var grymt bra, bättre än jag trott och ikväll ska vi testcyklar med dem. 

Idag har också varit lite slappardag. Storhandling är gjord och eftermiddagen ägnade jag åt en skogspromenad. Gick lite på viltstigarna bakom huset. Alltid kul att se vart de leder. Kan ju hända det går att ta sig fram med cykel. Har eventuellt klurat ut en bra rundslinga. Så den får jag testa i dagsljus i helgen hade jag tänkt. Kan vara någon kvist som eventullet behöver åtgärdas. Ska rådfråga markägarna först bara. Är alltid bra att be om lov innan man gör åverkan, tror dock det är helt ok så länge jag inte tar bort ett helt träd.