Träningsåret 2018

27 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

Sparkar väl igång träningsåret 2018 i och med julaftonscyklingen. Det passar ju ganska bra eftersom vi nu går mot ljusare tider. Dessutom är jag ledig några dagar, så då hinner jag med både lite måsten och även lite skojigheter som inkluderar träning. 

Igår blev det 20 minuter på crosstrainern. Är nog bland de tråkigaste minutrarna som finns. Att stå och trampa på en crosstrainer är verkligen inte roligt. Det händer ingenting och det finns inte plats för en surfplatta på den så jag kan se på videos. Nåja, det är i alla fall träning som blir av och jag tror den ger en del vad gäller både benstyrka och kondition. Är oftast helt slut efteråt. 

Planen framöver är att försöka träna relativt hårt januari till och med april och efter det ta det lite lugnare. Från maj vill jag testa att köra några tävlingar. Dels ett långlopp, men sen också någon eller några delar av Värmlandsserien. 

Har läst färdigt boken jag ”fick” på julafton, så nu har jag ett verktyg till för att lyckas med mina mål. Har lärt mig lite nya saker gällande kost i relation till träning. Är alltid givande att lära sig nya saker. 

Nu är jag i valet och kvalet om jag ska kränga tillbaka sommardäcken på cykeln. Isen och snön har regnat och blåst bort. Det ser inte ut att komma mer förrän i början av nästa vecka. Hinner ju faktiskt cykla några gånger innan det. Sen vet vi ju inte hur länge vi får behålla nästa omgång snö heller. Önskar att den kunde få stanna lite längre varje gång. 

Jag vill ju åka lite längdskidor också. Hann med ett par gånger förra året i riktigt dåliga spår. Man får ta det som bjuds helt enkelt. Längdskidåkning är inte en prioriterad sport i vår stad, här är det bara Ishockey som det satsas pengar på. Trots att fler skulle ha nytta av och kunna använda skidspår. Hur många motionärer spelar hockey i jämförelse med hur många som har möjlighet att åka skidor?


Ska i alla fall försöka ta mig till antingen Garphyttan eller Filipstad någon eller några gånger i vinter. Där finns konstsnöspår. Synd bara att det är runt fem mil enkel resa dit. 

Så ser vinterns planer ut. Får följa upp om ett par månader och se vad som hänt då.