4 dagars matkoma

23 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

Bara att förbereda sig. Fyra dagars matkoma börjar nu. Det är i alla fall så det brukar bli. Vet ingen annan gång jag äter lika mycket som när det är jul. Vi firar dessutom i fyra dagar, så då blir det en hel del mat. Vill ju gärna äta av allt jag tycker är gott dessutom. Får försöka hitta ett sätt att göra av med lite energi också. 

Just nu blåser det rätt kraftigt ute och det är runt fem plusgrader. Det kanske gör så att isen på vägarna smälter lite snabbare. För min del så hade snön gärna fått bara kvar för resten av vintern, men om det ändå ska töa bort, så kan det göra det helt och hållet. Försvinner isen kan jag nämligen cykla. Nog för att jag har vinterdäck, men jag vill inte sätta på dem förrän det lovas kyla en längre tid. Att kränga däck är ju inte den roligaste aktiviteten. 

Igår flexade jag ut vid lunch. Vet inte om det var flexdag, men det är lika bra att passa på när det ändå är lugnt på jobbet. Nu väntar över en veckas ledighet eftersom jag tar ut flexdagar till veckan. Ska bli riktigt skönt och jag hoppas att det ska bli hyfsat bra väder någon av dagarna. 

Åkte hem och åt lunch igår och sen drog vi in till stan och trängdes med lite folk. Gick faktiskt riktigt bra att handla ändå. Köpte några sista klappar och finkläder till barnen. Köpte en julklapp till mig själv som jag fick inslagen och kommer lägga under granen. En bok, så jag har något att göra på julafton. Älskar böcker.

Köpte även present till mig själv för pengarna jag fick när jag fyllde. Ett par varmfodrade cykelvantar. Så himla sköna, så dem skulle jag ju vilja prova någon dag också. 

Idag ska vi julpynta och fixa lite mat. Ikväll kommer Mickes föräldrar och firar jul med oss. Då brukar vi bjuda på lite julmat och spela Bingolotto. Imorgon blir det bara lugnt och på måndag åker vi till Mullhyttan. 

Ha en bra lördag!