Avstressning

21 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

Inte för att jag vet om det är ett ord, men i alla fall. Nu när det snart är jul stressar folk mer än vanligt. Det har jag i alla fall fått för mig. Många är ute i sista minuten och fixar långt in på kvällarna. 

Även jobbmässigt kan det vara stressigt. Bokslut som snart ska göras, ledighet som ska tas och timmar ska jobbas in. Det finns många ledningar till att folk blir stressade.

Hur kan man hantera det då? Jag har ett par saker som får mig att helt tappa nuet. Ett par saker där jag släpper tid och rum och bara är, just där och då.

Det första är pussel. Jag älskar att pussla och kan sitta i timmar, vända bitar, kolla nyanser. Det andra är cyklingen. När man står i toppen av en backe, det man ser nedanför sig är en trixig stig med rötter och stenar. Då gäller det att hålla tungan rätt i munnen och det går inte att tänka på annat om man vill överleva färden. 


Även enklare cykling får mig att helt lägga bort tankarna på annat än det jag har runt mig just då. Jag njuter av naturen, vädret, kanske rentav regnet. 

Kanske blir det cykling på självaste julafton, kanske inte. Jag tänker i vilket fall som helst inte stressa mig genom julen.