Vinterland

16 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

Nu har vi fått ordentligt med snö. Det är så himla fint ute när det kommit en rejäl last med fluffig, vit snö. Jag och Emil var ute en lång stund på förmiddagen och njöt av snöfallet. Jag passade på att skotta hela uppfarten och Emil roade sig med att göra en rallybana på gräsmattan. Mitt i skottningen satt plötsligt en stor vargliknande hund på vår plattgång. Jag blev lite skärrad först när jag fick syn på den.Min bror har liknande hund, säker en Jämthund. Kanske rentav en blandning mellan olika liknande raser. Jag har ju inte full koll, men kom fram till att det är en våra grannars hund. Fick det sedan bekräftat när den började leka med närmsta grannens hund. Var tvungen att fråga lite skämtsamt om Frisco fått en lekkamrat. De såg ut att ha det riktigt roligt. Jakthunden hade både pejl och telefonnummer, men var för busig för att man skulle hinna se ordentligt vad det stod. Han var kvar runt oss en lång stund efter att grannen fått med sig Frisco in. Efter en lång stund drog den iväg på vägen och ägaren kom efter en ännu längre stund genom skogen. Då hade vi redan gått in.

Härligt att vintern har kommit i vilket fall som helst. Man blir ju bra skidsugen när snön bara vräker ner. Är dock inte i skick att träna något över huvud taget. Har nog åkt på influensan för det känns inte som en ”vanlig” förkylning. Är helt orkeslös och snurrig i huvudet. Fick dessutom hämta Lina i skolan i torsdags eftersom hon hade huvudvärk. Hon har sedan dess pendlat mellan 38-40 grader i temperatur.

Limpor och Lussebullar

Har efter mycket om och men orkat sätta en deg. Mitt bröd börjar ta slut, så det var dags att baka lite. Är ganska kul att experimentera lite med olika bröd och hur det är att baka med Dinkel. Än så länge har det bara varit positivt. Bakade Lussebullar i torsdag och de blev väldigt bra. Degen blir i princip som vanlig vetedeg, men möjligt att gluteninnehållet är högre. Får för mig att degen blir mer elastisk.


Snart bara en vecka kvar till jul. Det går fort när man är borta de två första helgerna i december. Har några julklappar kvar att fixa till veckan, sen kan julen komma.

Ha en fin lördagkväll!