Snart är semestern slut

8 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

Näst sista dagen på Gran Canaria börjar lida mot sitt slut. Idag har vi inte gjort annat än att ta vara på tiden i solen. Vinden har inte varit lika kall som tidigare och solen har stekt riktigt mycket. Vi placerade oss i solen redan vid tiotiden. Före det gav jag mig ut för att springa. Blev hela två kilometer, runt vårt hotell samt runt Princess. Det kändes i kroppen. Kan kanske bero på att jag inte äter så mycket som jag brukar. I alla fall inte kalorimässigt. Äter mycket mängdmässigt gör jag i alla fall, dock mest kött och grönsaker. Magen gillar inte pommes, så jag äter lite kokt potatis. Är kanske rentav den som äter meste nyttigt på hela hotellet. 

Imorgon är sista dagen här. Veckan har gått snabbt och vi har hunnit det vi ville hinna. Kommer fler inlägg framöver med lite mer information om vad vi gjort och vad vi ätit. Tänkte att maten ska få ett helt eget inlägg när vi kommer hem till decembermörkret i Sverige. Här är klockan 17:30 och solen går inte ner riktigt än. Vi lapar ljus för fullt. 

Däremot är kvällarna kyliga. Det går inte att gå i linne och shorts när solen väl slutat värma för dagen. Då är det jeans och tjock tröja som gäller. Somliga går i jacka, men vi har klarat oss än så länge förutom en kväll när vi gick till grannhotellet. Då tog jag på jeansjackan. 

Hörde att det var regn hemma och det saknar vi inte direkt. Har haft riktigt tur med vädret rent sol och molnmässigt. Var mulet den dagen vi kom hit, men sen skingrades molnen och sedan dess har solen varit framme. Kom in riktigt tunga, mörka moln när vi åt frukost idag, men de försvann snabbt. Lite disigt har det varit ett par dagar, men det har också lättat frampå dagen.