Hyrbil på Gran Canaria

7 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

Idag har vi åkt lite med hyrbil. Fick hyra en mörkblå Skoda Fabia från Orlando. Den levererades till hotellet på morgonen och vid tio var vi på väg norrut på motorvägen. Innan det hade vinlite problem med att hitta upp på den samma. Att åka bil utomlands kan inte likställas på något vis med att köra bil i Sverige. Vi har tydliga skyltar vartän vi ska tycket jag. Här får man gissa sig till hur man ska åka och vi åkte givetvis fel. Inte heller kan man till fullo lita på Google Maps. Skulle behöva en Enduro motorcykel för att ta oss fram där GPSen visat.

Efter ett par felkörningar i Playa del Inglés var vi till slut uppe på motorvägen. Tyckte det tog en evighet innan vi var framme vid flygplatsen en bit söder om Las Palmas. Massor av trafik var det dessutom. Kaffe, vatten och te på morgonen gjorde sig påminda och jag behövde stanna för att gå på toa. Just då passerade vi IKEA, så vi passade på att gå in där. Utöver toa-stopp inhandlade vi lite godis. Ahlgrens julgranar och choklad. 


Styrde vidare norrut och följde motorvägen till Gáldar. Micke undrade om det fanns någon annan väg därifrån. Jag hittade en på Maps, men återigen. En stor väg på Maps är inte en stor väg på Gran Canaria. Kringelkrokar dryga milen uppför berget och sen vände vi. Maps visade en genväg ner till motorvägen, det var här vi behövde Enduro motorcykeln. Det slutade med en omväg tillbaka till Gáldar. 


Motorvägen är i alla fall väl tilltagen. Den sträcker sig från Puerto De Mogan i sydväst till Las Palmas i norr. På vissa delar är den hela fem filer bred. Fin asfalt är det också. Här blir ju inte tjälskador på samma vis som hemma. Ser inte ut som att det kommer så himla mycket regn här direkt heller. 

På norra delen av ön är det mer odlingsmark än här i söder. Såg både sallad, potatis och morotsodlingar. 

Lagom till lunch var vi hemma igen. Här har de lunchen rätt sent, kl 13:00, så vi var rätt hungriga. Slängde i oss lite mat, slappade en stund och drog vidare i vår hyrbil. 

Den här gången hade vi siktet inställt på Puerto Rico. Planen var att kolla hur det ser ut där inför framtiden och att bada. Återigen upp på motorvägen, den här gången utan felkörningar. Passerade Amadores, som vi besökte förra gången vi var här, och rundade klipporna mot Puerto Rico. Där hittade vi en parkering rätt nära stranden. Lät badkläderna vara kvar i bilen och gick in mot land i dalen. 


Har tittat på ett lägenhetshotell en bit in i Puerto Rico som heter Montecarlo. Det är Tui det också, men mycket billigare. Kan ju bero på att det inte finns restauranger och det ligger vid ett restaurangområde. Kan tänka mig att det blir rätt livat där på kvällarna och nätterna. 

Gick tillbaka till stranden och barnen och Micke badade. Jag satt och njöt i solen. Det blåser rätt mycket mindre där än här i Maspalomas och jag kan förstå varför det är så populärt. Fanns gott om restauranger och butiker. Dessutom är stranden riktigt fin. Finns både solstolar att hyra och gott om plats att sola på filt eller handduk. 


Fick en riktigt bra dag i bil. Vi är ju vana att röra oss rätt fritt när vi är ute och reser.