Träningen och kosten

29 november, 2017 Av Av helenasahlqvist

Att förstå hur kroppen fungerar är ju alltid intressant. Att dessutom förstå varför maten är så viktig är ändå mera intressant. Sedan tidigare har jag ett par av SISUs idrottsböcker. Jag tycker de är bra, men intressant och korrekt fakta. I många tidningsartiklar kan man ju läsa om vad man ska äta, hur man ska äta, vad man inte ska äta osv. Dock saknas det källhänvisningar till den faktan. På sin höjd kan de stå att en ”undersökning som gjorts…”, men sällan finns det källhänvisningar till påståendena.

Igår började jag ta mig igenom SISUs bok om näring vid träning. Att förstå varför maten är så viktig för prestationen är något jag vill lära mig mer om. Kanske kan det ge mig en bra bild på vad jag behöver göra för att orka lite mer.

Tankarna går givetvis också till dokumentären jag skrev om häromdagen. Att det vi äter nu är mindre näringstätt än det vi åt för flera år sedan. Sen ska det bli kul att koppla ihop råden i boken, med min IBS. När jag kommer till rekommendationerna gällande fibrer får jag tänka på ett helt annat sätt. Detta eftersom jag inte kan äta en viss grupp av fibrer utan att bli dålig.

Får bli en uppdatering i ämnet framöver.