Och fler stigar fanns det

27 november, 2017 Av Av helenasahlqvist

Jag hade väl egentligen inte tänkt cykla något igår, men suget kommer ju ganska snabbt. Dessutom hade jag en hel del funderingar kring nästa veckas flygning. Att flyga är inte något jag tycker är så där himla kul. Skulle helst av allt köra planet själv, men det får jag ju dessvärre inte. Kanske är dessbättre.

I vilket fall som helst finns det få saker som skingrar tankarna mer än cykling. Speciellt om man håller till på trixiga stigar i skogen. Det går inte att tänka på något annat än det man håller på med just där och då. För mig är det terapi i världsklass.

Micke skulle cykla, så planen var att vi skulle åka en bit tillsammans. Han startade dock på annat ställe än mig. Jag hade en tydlig plan hur jag ville åka. Hade tittat lite på hur jag åkt på lördagen och klurat fram en lämplig slinga som jag ville få in på Strava som segment.

Efter nästan halva vägen satte Micke på Glympse och då delade även jag min position. Visade sig att vi var rätt nära varandra och när vi möttes följde han efter mig. Jag fick till slut ihop en slinga på 4 km.

När vi kommit runt valde Micke att avsluta och jag snurrade runt lite till i skogen. Hittade ytterligare några fina stigar och samlade ihop 1 tim och 30 min cykling. Blev med andra ord en bra helg för att vara i slutet av November.

171126 MTB

171126 MTB 2

Fick ihop ytterligare fyra stigar till Trailforks. Finns eventuellt någon kvar, men det är inte många. Somliga av stigarna ser ut att vara ett gammalt motionsspår. De utgår nästan från den gamla skolan i Linnebäck, så helt otänkbart är det inte. Ska fråga någon av de äldre i byn någon gång när jag träffar dem.

171126 Trailforks

Har annars rätt många stigar att välja på där jag bor. Det är dock rätt varierande kvalitet och fysik på dem. De som är vid vårt hus är det så stora stigningar på. Ska ordna en rundslinga här också, men det får nog vänta till våren. Den blir nog inte lika lång som den jag hittat i helgen.

171126 Trailforks Linnebäck