En ny stig på kontot

En ny stig på kontot

5 november, 2017 Av Av helenasahlqvist

Efter mycket om och men i fredags och en sol som hann gå bakom molnen, kom jag iväg på en liten kort tur. Då var klockan närmre tre och det började sakta skymma.

Jag körde genom skogen mot Kyrkvägen och vidare mot Lämås. Där tog jag min nyaste stig, Kampdalen singletrack, till Kampdalsvägen. Vid den lilla dammen på vänster sida visste jag att det gick en körväg upp på berget. Hade ingen aning om hur långt den skulle ta mig, men visste att det även fanns en körväg in i skogen längre bort på vägen.

Jag tog den vänstra vägen uppför berget och möttes av relativt fin körväg. Såg efter en stund att det hängde blå snitslar i träden och jag kunde följa dem där stigen blev lite otydligare.

Var ett par ställen som var lite sämre. Kom till sist upp på en höjd och lämnade cykeln någon minut för att kolla in utsikten. Den får jag fota en annan gång, för telefonen lämnade jag på cykeln.

Mot slutet var stigen riktigt fin igen och jag kom fram där jag hade tänkt mig. Nästa gång ska jag ta stigen åt andra hållet. Fick en till stig att registrera på Trailforks och fler har jag kvar att kolla upp i området runt Kampdalen. Är även nyfiken på vad Kampdalen står för. Vad har hänt där en gång i tiden?

Jag hann aldrig kolla in gruvorna jag tänkt mig, det har jag kvar till en annan dag. Fick i alla fall in 60 min på cykelkontot.