Billiga matmånaden vecka 1

2 november, 2017 Av Av helenasahlqvist

En vecka har gått sedan jag antog min egna utmaning om en billigare matmånad. Vad har jag gjort hittills? Jo, först och främst har jag gjort en matlista. Använder mig av Google Drive, då jag kan öppna och redigera dokumentet lite överallt. Antingen i mobilen, plattan eller på valfri dator. Då kan jag spontant gå in och ändra och lägga till i matlistan om jag kommer på något.

Matmånad

Matlistan blir då dynamisk, vilket inte gör så mycket. Det går att ändra om förutsättningarna förändras. I tisdags, för att nämna ett exempel, blev det korv över som inte behövde tillagas. Då kunde jag snabbt planera in den på fredag lunch. Det är även smidigt att lägga in länkar till recept på webbsidor i dokumentet.

Städade skafferiet i helgen och hittade tre påsar med Tagliatelle. Ingen av påsarna var full och den äldsta hade bäst före 2014-någonting. Pasta håller sig bra mycket längre, så det blev basen för måndagens middag.

Vad gäller handlingen har det gått bra. Målet är att hamna runt 1000 kr per vecka för livsmedel. Vi kom ca 19 kr över det. Då åkte det med en hink jordnötter till fåglarna ute som inhandlades på Dollarstore. Bakar jag vårt bröd själv kommer vi troligtvis med lätthet hålla budget.