Studieledig fredag

27 oktober, 2017 Av Av helenasahlqvist

Idag är det fredag och jag har tagit ledigt. Idag ska jag nämligen iväg till Karlstad för att skriva tenta. Det är första gången på 1,5 år jag ska skriva. Jag har helt enkelt inte haft tillräckligt med motivation att ta tag i studierna sedan dess. För ett par veckor sedan fick jag ändå för mig att det var dags nu. Jag anmälde mig till dagens tenta, men har inte hunnit läsa speciellt mycket. Därför blir den här dagen generalrepetition inför nästa tenta som är i början av december. Det är samma kurs tentan avser, så det jag pluggat till idag har jag ju med mig till nästa gång.

Lärde mig lite ny lästeknik för ett par dagar sedan som gör att jag läser rätt mycket snabbare, utan att jag kommer ihåg mindre. Typiskt att jag inte lärt mig det tidigare, men bättre sent än aldrig.

Ska passa på att läsa och lära mig så mycket som möjligt innan jag åker vid tolvtiden.

Kanske bryter av pluggandet med lite brödbak. Frågade barnen vad de vill ha för bröd om jag ska börja baka mer. Valet föll på Tekakor jag bakade en gång i våras. Tror jag har rätt recept i en pärm, men eftersom jag aldrig bloggade om det så vet jag inte riktigt. Inser hur bra det är att ha bloggen att gå tillbaka i när det är något jag behöver veta.

Annars får det bli bakning imorgon. Ska på kalas på kvällen och så ska vi leta på golv på förmiddagen. På söndag har Lina Innebandymach, så det är lite fullt upp i helgen. Något träningspass vill jag hinna med också. Om det blir cykling eller löpning får vi se. Det beror helt på hur mycket tid jag har över.

Den här veckan har det i alla fall blivit cykling en gång till och från jobbet, samt ett löppass i onsdags efter jobbet. Känner att jag borde löpträna mer, då det ger mer konditionsmässigt än cyklingen just nu.

Ha en fin fredag!