Ny vana?

Ny vana?

18 oktober, 2017 Av Av helenasahlqvist

Igår blev det cykelpendling för min del. Hade bara en bil, pga en dålig rem på nyaste Volvon. Så det var antingen att samåka eller cykel som gällde. Jag tänkte att jag lika gärna kunde cykla även om det är becksvart på morgonen.

Vi bor ju en bit utanför stan, så det är ordentligt cykellyse som gäller. Jag hade bara fixat med en enkel variant, så det var inte många meter framför cykeln jag hade ljus. Till nästa gång får det bli lampan jag köpte på e-bay förra vintern. Den har jag aldrig använt, så det är på tiden om man säger så.

Mötte regnet i Pottermyren och cyklade i riktigt busigt regn de sista 4 kilometerna. Glasögonen fick jag ta av mig när jag kom in till stan, för jag såg nästintill ingenting genom dem.

Landade vid jobbet efter knappt 23 minuter. Försökte ta det rätt lugnt så jag inte skulle bli svettig. När regnet öser ner är det dock svårt att känna vad man är blöt på grund av. Hade regnskydd på ryggan och ombyte i påsar, så det var skönt att byta om inan jag fortsatte dagen på kontoret.

Efter jobbet hade jag planerat att ta en omväg hem. Lika bra att få träningen gjord innan man kommer hem. Regnet hade lättat, men blåsten var nästan kraftigare än på morgonen. Tycker det stundtals är lite läskigt att cykla när vindbyarna tar tag ordentligt i mig. Vill ju varken blåsa ut i skogen eller ut i vägen.

Körde en nya väg från Högåsen mot Degerfors via Holmtorp. Sen min vanliga slinga runt Västersjön. Tyckte att vinden vände hela tiden så jag körde i motvind. Snabbt gick det i alla fall och kroppen känns riktigt pigg just nu. Gäller bara att hålla igång träningen hela vintern. Förutsättningarna finns definitivt. Har både stark lampa för cykling i mörker och rejäla dubbdäck att sätta på när is och snö kommer.

Behöver dock komplettera med lite värmande utrustning för händer och fötter. Vintercykelvantar/handskar och varmfodrade skoöverdrag får det bli framöver.

Ingen cykling till jobbet vare sig idag eller imorgon, men på fredag hoppas jag att jag åter kan ta Scotten dit.