Lerig lördagscykling

15 oktober, 2017 Av Av helenasahlqvist

För någon dag kom värmen tillbaka. Kände när jag och barnen åkte till stan på förmiddagen att vinden för en gångs skull värmde. Solen bröt genom molnen och energin kom tillbaka. Viljan att cykla infann sig direkt. Har annars inte haft mycket tid att träna senaste veckan. Det har funnits andra prioriteringar, som att handla kläder till barnen och föräldramöte i skolan.

Igår fanns det inte mycket annat val, när vädret var så fint, än att cykla. Fick även med mig Micke, som väntade på att spacklet i köket skulle torka.

Körde genom skogen mot Lämås och Kilstabyn. Hade tänkt mig en slinga med grusväg då det regnat mer än fyrtio millimeter de senaste dygnen. En liten sträcka stig var ändå inplanerad.

I Kilstabyn vek vi av mot Äspedalen. Rundan i sig är riktigt tråkig cykling. Inte mycket backar och bred rätt rak grusväg. Den går mestadels över åkermark, så det händer inte mycket efter vägen. Jag gillar när det är lagom upp och ner, lite svängigt och att man inte ser så långt fram.

Nästan framme vid Timsbron lämnade vi den breda grusvägen och cyklade in på en mindre. Där den tog slut tog vi stigen utmed flygfältet. Fältet i sig såg vi ingenting av. Vi hamnade på en rolig stig som jag hittat via Trailforks. Att det regnat en hel del märktes verkligen. Vi var leriga så stora vi var efter passagen. MTB ska var lerigt, så jag bara njöt.

Stigen kommer jag åka fler gånger. Det finns dessutom mer att utforska i området.

Det blev en fin runda på dryga 2,5 mil och Micke cyklade med korta brallor. Kanske sista gången den här säsongen.