Helgen ur mobilen

Helgen ur mobilen

10 oktober, 2017 Av Av helenasahlqvist

Oavsett vad man gör på helgen tycker jag alltid de går på tok för snabbt. Visst hinner jag oftast göra väldigt många saker, men jag önskar helgen var lite längre. Vad har jag gjort den här helgen då?

I lördags började vi fixa lite i köket. Vi ska göra en enklare renovering. Huset är byggt 1984 och det är bara omtapetserat en gång sedan dess. Den tapeten var trasig redan när vi flyttade in 2003, så det är verkligen på tiden att det blir lite uppfräschning. Det får bli ett inlägg om det vid ett senare tillfälle.

Jag och Lina åkte till stan på förmiddagen för att handla lite kläder åt henne. Gick in i en affär och hittade allt hon behövde just då. Perfekt. Gick även på marknaden en kort sväng. Vi gav upp efter mindre än hundra meter, då det nog inte var någon av oss som är speciellt marknadsintresserade.

Efter lunch drog jag och Micke iväg på cykling på Lunedleden, men det har jag ju redan skrivit om. Fick mina stigar godkända på Trailforks senare på kvällen.

På eftermiddagen kom min bror med flickvän och hennes son för att äta lite Tacos. Var första gången vi fick träffa Arvid. En liten härlig kille måste jag säga. Kul med fler barn i familjen, speciellt när Emil sedan tidigare är ensam kille.

Söndag skulle vi få mer besök från Mullhyttan (där mamma, pappa och bror bor). Jag passade på att baka lite kakor. Älskar att baka, men det blir tyvärr inte så ofta jag tar mig tid till det. Vi äter ju inte så mycket kakor heller för den delen. Experimenterade ju givetvis lite också och hade i choklad i degen till sista plåten. Blev hur bra som helst.

Började plocka undan inför vintern. Innan vi får upp fågelstugan behöver studsmattan plockas undan. Fåglarna gillar att sitta på pinnarna och äta nötter och solrosfrön. Det betyder att nät och matta blir fullt av fågelbajs. Bättre då att plocka undan det innan.

Efter finbesöket från Mullhyttan blev det skogspromenad för familjen. Dels blåste rätt mycket, så skogen var enda alternativet. Där är det oftast lugnt och skönt. Blev en rejäl tur på dryga fyra kilometer.

Solen han nästan gå ner innan vi kom hem igen. Nu är det höst på riktigt kan man säga. Det dröjer inte förrän första snön kan komma också. Mina sociala flöden bombaderas just nu av snöiga bilder från Svenska fjällen.