Plogging, en ny trend?

Plogging, en ny trend?

8 oktober, 2017 Av Av helenasahlqvist

Jag hade aldrig hört talas om det förrän för bara ett par veckor sedan. Maria på mitt jobb undrade om jag höll på med Plogging också. Vad? Undrade jag. Hon talade om att det var skräpplockning ihop med löpning. Det fångade genast mitt intresse. Jag gillar ju motion och dessutom är jag rätt miljömedveten. När jag är ute och rör mig i naturen stör jag mig rätt mycket på allt skräp jag stöter på.

Bra under cykelturen igår såg jag bland annat ölburkar och festisförpackningar som låg slängda i skogen bredvid leden. Jag anser det vara rätt dålig stil att låta sitt barn slänga skräpet rakt ut i naturen. Jag tycker att jag som vuxen har ett ansvar att visa mitt barn att skräpet som vi tar med oss ut, följer med tillbaka hem. Så tillvida det inte finns lämpligt ställe att göra sig av med skräpet på turen, vilket är en soptunna. Att elda upp förpackningarna är inget alternativ.

Kvällspromenad med klirr i kassan

På seneftermiddagen idag tog vi en liten promenad. Gick genom skogen och till Kyrkvägen som jag brukar cykla på. Det blir en lagom runda på drygt fyra kilometer. När jag fick se en aluminiumburk i diket utbrast jag att vi ju kunde köra Plogging. Egentligen är det ju löpning det handlar om, men de kan ju inte skada att man utför det på promenad heller.

Eftersom vi inte hade något lämpligt att plocka med skräpet i fick det räcka med att jag tog med aluminiumburken. Hittade sedan en halv PET-flaska och ytterligare två pantburkar. Promenaden för oss betydde med andra ord en liten vinst på hela fem kronor.

Nästa gång jag går promenad får jag kanske ta med mig en påse istället. Så gå det ju att ta lite skräp åt gången.