Åsjöleden gör comeback

Åsjöleden gör comeback

5 oktober, 2017 Av Av helenasahlqvist

img_1292

En led som fallit i glömska

För drygt ett år sedan berättade jag om en bortglömd led. Det är Åsjöleden som sträcker sig från Lunedet norr om Karlskoga till Storfors. Jag hittade den av en slump på en blogg jag lyckats hamna på.

Jag fick för mig att leta reda på leden för att se om den fanns i verkligheten. Det gjorde den, men den var bitvis dåligt utmärkt och motorcyklar hade förstört marken med djupa spår. Tanken den gången var att jag aldrig mer skulle kunna tänka mig cykla den.

Fick se, via intranätet på jobbet, att Åsjöleden skulle återinvigas. Har haft koll på att Storfors kommun har rustat sin del av leden, men trodde ärligt talat inte att Karlskoga hade samma ambition. Det glädjer mig att även de har restaurerat sin del av leden. Ska försöka ta mig till den trakten snart och se om det går lättare att cykla där nu. Får bli en cliffhanger på den saken.

Mitt förra inlägg om Åsjöleden

Åsjöleden – Karta i PDF