Helgen ur mobilen

Helgen ur mobilen

2 oktober, 2017 Av Av helenasahlqvist

Jag summerar en helt ok helg. Vi är nu mitt emellan september och oktober. Veckorna bara flyger förbi och helgen likaså. Den här helgen har varit full av må-bra saker. Lite blandad kompott.

Har inte tränat en enda minut. Kände av halsen i fredags och i lördags vaknade jag med halsont. Inte så konstigt eftersom barnen varit sjuka under veckan.

Startade helgen med en timmes promenad i skogen. Håller på att ta fram en stig som jag tror kommer bli en perfekt MTB-stig. Den lovar gott i alla fall. Planerade lite stigsträckning, men gick fel ett par gånger. Blir lätt så när man går från olika håll. Dock är det bra att se sträckan ur båda riktningarna. En optimal stig ska gå att cykla åt båda håll, i min mening.

I samma stund som skogen sprakar i alla höstens färger, så står dikesrenen i blom. Nästan så man kan tro det är midsommar snart.

Lördagen ägnade vi åt att möblera om och röja i Emils rum. För mycket möbler och saker på liten yta skapar mest oreda.

På kvällen tog jag och Lina en lugn promenad via Hedfallet och upp mot byn. Lite synd att ett hus med så mycket potential står där och förfaller. Hedfallet är tydligen ett gammalt klubbhus för Linnebäcks idrottsförening.

Jag har tidigare sett markeringar i skogen som visar att det gått motionsspår här, men inte vetat exakt vart de utgått från. Skulle vilja ha en karta på exakt vart de gått. Ska fråga någon av mina äldre grannar om de vet.

Söndagen passade jag på att baka muffins. Älskar chokladmuffins och trots att dietisten avrådde mig från att äta socker, så ansåg jag att nu får det räcka ett tag. Har gett avkall på rätt mycket en period på grund av kostbehandling, så något måste jag unna mig. Åt några godisbitar i lördags och de verkade varken göra från eller till.

Muffinsen fick följa med på söndagsävenyr. Vi ville ut i skogen en stund på eftermiddagen, men ville åka någonstans så vi inte behövde gå. Eftersom barnen varit förkylda ansåg vi att det var bäst så. Tog sikte på Lokadalen, där vi varit och cyklat för några år sedan. Vi visste att det skulle finnas vindskydd, men vi kom inte ihåg hur långt vi kunde komma med bilen.

Visade sig att vi kom ända fram till vindskyddet. Kommer ett längre inlägg om just detta senare i veckan.

Målet den här gången var inte korvgrillning, utan pinnbrödsbak. Jag passade på att fota massor till kommande blogginlägg och gå lite i omgivningen.

Hittade lite svamp i skogen som svärföräldrarna fick med sig hem. Till Mickes söndagspizza hämtade jag svamp i vår skog hemma. Det är nog femte eller sjätte söndagen på rad som vi äter hemgjord pizza. Smidigt och gott.