Lördag i Linnebäck

Lördag i Linnebäck

24 september, 2017 Av Av helenasahlqvist

Vaknade riktigt tidigt igår. Brukar alltid vakna tidigt på helgen, men tydligen hade jag larmet på. Det hör inte till vanligheten. Det gjorde i alla fall att vi redan vid åtta hade ätit frukost och var på väg ut för att fixa lite saker. Medans Micke tvättade garage grävde jag i mitt lilla trädgårdsland och planterade om jordgubbar. De har växt väldigt många år på samma del i landet och ger inte så stor skörd längre.

En riktig oreda är det i landet. Fick ingen stor skörd av något förutom löken.

Satte Jordärtskockor sent och har inte kollat om de gett någon utdelning än.

Satte jordgubbarna i två långa rader. Nu har jag massor av plats att fylla med annat gott nästa säsong.

Grävde igenom resterande jord en gång och tog bort lite gamla jordgubbsplantor. De sprider sig fruktansvärt mycket. Nu har jag satt de tre olika sorterna jag har långt från varandra. Annars är risken stor att de växer samman och jag inte kan hålla isär dem.

Passade på att baka bröd på förmiddagen och sedan gick jag ut i skogen för att hämta lite svamp. Just nu känns det faktiskt som att det bara är att hämta den. De växer nära bakom huset och de växer i drivor. Ett bra svampår kanske.

Lina bakade smulpaj med äpple som hon bjöd farmor och farfar på efter lunch.

Innan middagen fick det bli en cykeltur. Är inte bra för en tioåring att sitta inne framför dator och TV-spel en hel dag. Han behövde röra på sig. Måste bli lite tuffare tag med aktiviteter för barnens del.

Suddig bild i dis, regn och skymning. Inte helt lätt att få en stadig fin bild då i farten.

Avslutade kvällen med handskalade Räkor. Vet inte när jag åt det sist. Bra substitut för chips i alla fall. En liten förrätt innan jag stekte på ett par möra biffar från Lämås. Efter det såg vi klart en film vi började på igår. Den heter ”Walt before Mickey” och handlade om Walt Disney’s väg mot att bli en stor skapare av animerad film.