Tankar kring studier

Tankar kring studier

20 september, 2017 Av Av helenasahlqvist

Hur tänker jag kring studierna? Jag hade ju en plan att bi Ekonom när jag blir stor. Den planen lever fortfarande. Dock trivs jag rätt bra där jag är i livet just nu. Att bli klar kanske stressar mig att söka mig mot andra jobb. Vill jag verkligen arbeta med ekonomi till pensionen, eller vill jag göra något helt annat.

Jag har turen att jag har en frivillig termin. 30 HP som jag kan fylla med vad jag vill. 15 HP blev Beskattningsrätt. Resterande hade jag som plan att det skulle bli Statistik. Har börjat Statistiken flera gånger, men får inte riktigt till det. Har dessutom 7,5 HP i en kurs som låg utanför Ekonomprogrammet när jag började, men som nu ingår. Så egentligen behöver jag ynka 7,5 HP till på min valfria termin.

Efter mycket funderande och en del tillfällighet, halkade jag in på distanskurser i Träningslära. Att träna är kul och träningslära har jag läst en del på fritiden. Hittade distansutbildning i Växsjö och var tvungen att söka. Sen får vi se om jag blir antagen. Har ju rätt många akademiska poäng i potten, men jag vet inget om konkurrensen. Att jag redan har litteraturen till en av kurserna är ju ingen nackdel. Att köpa kurslitteratur är nog bland det tråkigaste som finns. Slängde även in en kurs i Hållbar utveckling, brinner ju för miljöfrågor, så den blev rätt naturlig.

 

VT 2018

Kanske ökar det motivationen lite, att läsa något som jag verkligen tycker är intressant.