Mitten av september

Mitten av september

17 september, 2017 Av Av helenasahlqvist

Halva september har redan gått. Snart är även höstdagjämningen förbi och det blir allt mörkare på kvällarna. Jag har åter fått motivation att träna och vill bli uthålligare och starkare.
I fredags, när det var så fint väder, passade jag på att åka på långtur. Knappt fyra mil blev det. En vanlig runda jag brukar åka med lagom mycket backar både upp och ner. Riktigt snabbt gick det också. Trots att jag stod still rätt länge vid tre tillfällen hamnade jag på snitt hastighet över 21 km/h. Det är jag riktigt nöjd med eftersom jag inte legat i hårdträning sista tiden direkt. Skönt att ha det som grund nu när jag vill dra igång träningen för fullt för att nå mina mål nästa säsong.

Att ha mål är ju alltid bra. Det ger motivation att ta i än lite hårdare. Jag tycker det är extremt roligt att cykla, men med tydliga mål tar jag i lite mer. Har i och för sig svårt för att träna ”lagom”. Det slutar allt som oftast med att jag är helt slut efter cyklingen. Så var inte fallet i fredags. Hade kunnat köra mycket längre, men kanske inte i samma fart. Dessutom utan energi, då min kostbehandling säger nej till de drycker och barer jag har hemma. Har inte engagerat mig i att leta på något annat alternativ då jag hoppas på att snart kunna äta i alla fall barerna igen.

Stannade vid Gryten för att skicka ett meddelande till Micke att jag kommit dit. Kan vara skönt att veta att allt är ok. Hade så lite ström i telefonen, annars använder vi Glymse flitigt.

Fredagen slutade mindre roligt när jag fick telefonsamtal från Emils kompis mamma. Emil var där och lekte på eftermiddagen och avslutade med att göra en OTB som det så fint kallas på MTBspråk. Förkortning på Over The Bar, som helt enkelt är en Överstyretvurpa. Han hade använt fel broms när han skulle sladda med cykeln och flög helt sonika över styret och slog hakan i gatan. Ett rätt rejält hack blev det, så han fick åka till akuten. Där limmade de ihop honom igen. Annars blev det bara ett litet skrapmärke på kinden och ett på knät. Inget allvarligt alls.

Igår passade jag på att göra storrengöring av cykeln. Var ett tag sedan sist. Den håller ju så mycket längre om jag ser till att den är tipptopp. Är dock oftast för trött när jag kommer hem så då åker den rätt in i garaget. Nu behöver bara kedjan smörjas, sen är det fritt fram att cykla igen.

Eftermiddagen avslutades med en tur till Mullhyttan där höstskörden pågick för fullt. Mamma och pappa har arrenderat ut jorden till en granne, som brukar den efter många år i träda. Kul att se att jordplättar lite här och där åter frodas av grödor. Att lantbruket är på frammarsch igen.

Idag ska jag åter sätta mig på sadeln och dra iväg åt något håll. Har inte bestämt mig för var och hur än. Lutar lite åt att det blir lek på stig och kanske rentav obanad skog. Vi får se.