Cykelvasan 2018

Cykelvasan 2018

15 september, 2017 Av Av helenasahlqvist

Nästa år är det 10 års jubileum. Hade tänkt anmäla mig runt nyår, ifall hösten inte blir riktigt som planerad. Ville inte stressa, utan känna att jag har tid på mig.
När jag kollade på antal anmälda till Vasaloppets sommarvecka igår, upptäckte jag att det var över 10 000 anmälda redan till Cykelvasan 90. Vad gör man? Mindre än en vecka har anmälan varit öppen. Jo, man anmäler sig. Eller jag gjorde det i alla fall. Har ju tänkt att jag ska åka, så det var inget att fundera på. Tror jag anmälde mig som 10019:e person.

Det är alltid lättare att motivera sig att träna om målet är klart och tydligt. Nu har jag ett långsiktigt mål i stora drag. Ska bara definiera det lite bättre. Vill ju självklart klå tiden från 2016. Inte ett omöjligt mål om jag får vara frisk. Jag var inte långt ifrån i år, med både skador och någon form av utmattning nära inpå. Körde dessutom med smärtstillande för att mitt knä inte skulle hindra mig.

Just nu är jag skadefri, pigg och hungrig på att träna mer. Nu gäller det bara att öka i lagom dos, så att kroppen hänger med hjärnan. Vill inte ha bakslag den här gången. Nästa år vill jag åka ett par seedningslopp dessutom. Kommer dock välja dem de går att efteranmäla sig till. Fördelen med det är att jag inte behöver åka om jag inte är 100% ok. Nackdelen är att det är lätt att backa ur om ex vädret är lite tråkigt.

Bjuder på lite cykliga bilder från halvåret som gått.