Spelkväll

Spelkväll

9 september, 2017 Av Av helenasahlqvist

Alltför mycket skärmtid i familjen har lett till lite stramare regler. Från klockan fem på eftermiddagen är det inte tillåtet att använda dator, surfplatta och telefoner. För annat än att ringa och se på vanlig traditionell TV. Skolarbete på barnens lärplattor är ju givetvis också ok. Inte så himla populärt bland barnen just nu, men vi tar en dag i taget. Tanken är att öka kreativiteten och påhittigheten. Att själv komma på vad man kan göra när datorn är avstängd.

I går passade vi på att sela spel. Monopol fick det bli och det var riktigt roligt. Dessutom väldigt pedagogiskt för barnen. Lina konstaterade att man behöver mattematiken hela livet. Man räknar överallt. Bra reflektion måste jag säga.

Vi får se om det blir spel ikväll med eller om vi hittar på något annat. Dagen ska jag i alla fall ägna åt att plocka lite inne och så ska jag gå ut i trädgården en stund om det är uppehåll. Har lite projekt igång lite här och där. Skulle vara skönt att slutföra något av dem. Kanske även blir en cykelunderhålls dag. Fick lite bra tips på en annan Helenas blogg när det kommer till rengöring.