Omplantering av Sparris

Omplantering av Sparris

2 september, 2017 Av Av helenasahlqvist

I onsdags tog jag mig tid att plantera om min Sparris. De har stått på altanen, i samma jord som de såddes i, hela sommaren. Troligtvis är det inte mycket näring kvar i den jorden. 11 plantor, av de 50 frön jag sådde, har växt upp. Ett par plantor är lite torra, men vi får se om ny jord får dem att komma igång och växa igen.

Jorden jag planterade om i är torv, kompost, sand och Algomin. En egen blandning som blir helt ekologisk.

Upptäckte att plantorna har ett fantastiskt rotsystem. Det var verkligen på tiden de fick större krukor.

Plantorna ställde jag sedan i en Champinjonlåda som får stå i den gamla sandlådan över vintern. När kylan kommer tänker jag lägga en lövhög över. Allt för att plantorna ska få så bra klimat som möjligt första vintern.

Ska bli kul att se när rötterna tittar ut ur de nya krukorna. Satte dem relativt högt upp, så det finns utrymme för dem att breda ut sig.